Rođen 11. maja 1933. godine u Zaječaru, Zoran Radmilović je renomirani glumac koji je zbog svog izuzetnog talenta i dostignuća u ovoj oblasti nadaleko poznat kao bard srpskog pozorišta. Kroz svoj život ostavio je trajan utisak na druge zahvaljujući mnoštvu uloga koje je preuzeo, kako na velikom platnu, tako i na sceni.

Za kratko vreme je postala najomiljenija glumica u Beogradu, u Jugoslaviji. Još kao studentica, sa nepunih 21 godina, doživjela je svoj veliki ulazak kao glavna dama u filmu “Prometej sa ostrva Viševice” (1964). Uslijedila su njena pojavljivanja u “Omnibusu 3” i “The Bridge”, a oba su dodatno učvrstila njen status zvijezde u usponu.

Za njega je suština porodice bila zajedništvo, uz razumijevanje da istinsko ispunjenje dolazi iz veza koje dijele voljene osobe. Radost i zadovoljstvo koji su proistekli iz duboke ljubavi u porodici značajno su izmenjeni zbog prerane Zoranove smrti. Ovaj srceparajući događaj dogodio se 1985. godine, ostavljajući prazninu koju je izgledalo nemoguće popuniti. Međutim, uprkos ogromnim teškoćama koje im je život bacio, Dina je pokazala neverovatnu snagu i otpornost dok je sama podizala Anu, oblikujući je u izvanrednu mladu ženu.

Ipak, poražavajuće je priznati da su i Dina i Zoran oličili retku i izuzetnu vrstu ljubavi koja je, čini se, sve ređa u današnjem svetu. Zoran Radmilović, proslavljeni kralj humora, zauzimao je posebno mesto u srcima srpskog naroda. Njegova sposobnost zabavljanja bila je bez premca, što ga je učinilo voljenom figurom u našim životima. Bilo kroz svoje nastupe ili lične interakcije, Zoran je imao izuzetan talenat da nam izmami osmeh na lice. Međutim, usred njegove naklonosti prema publici, prijateljima, komšijama i poznanicima, niko nije zarobio njegovo srce kao njegova supruga Dina.