Ivana Banfić, popularna hrvatska pjevačica, dosegla je vrhunac svoje muzičke karijere prije nego što je odlučila da se udalji od reflektora. Odlučujući za mirniji život, preselila se na selo zajedno sa suprugom Krunom Ladišićem i njihovim voljenim sinom Janom. Svoj život je posvetila dobrobiti životinja i očuvanju prirode, a svoje pratioce na Instagramu često zadivi dijeleći zadivljujuće slike snimljene na njenoj farmi.

Često je imamo privilegiju da je posmatramo u njenom pravom elementu, ukrašenu gumenim čizmama i držeći čvrstu lopatu, marljivo angažovanu na poslovima kao što su pospremanje sijena, njegovanje zemlje motikom, pedantna sadnja semena i slične aktivnosti koje povezati je intimno sa prirodom. Banfić je posljednjih godina odabrala da živi u mirnom selu u neposrednoj blizini Siska, odluka koja joj je uz svoju voljenu obitelj donijela neizmjeran mir i zadovoljstvo.

Kao porodica, čeznuli smo za promjenom, odlaskom od užurbanog urbanog načina života koji nas je prožimao dvije decenije. Dugih dvadeset godina našla sam se zatvorena u cipelama sa visokim potpeticama i uskim haljinama, puko vlasništvo medija, pod stalnim pritiskom da odišem veličinom i ljepotom.

Međutim, moj suprug i ja smo dijelili neutaživu ljubav prema prirodi i slučajno se pred nama otvorio novi put. Krenuli smo na izuzetno putovanje, prihvatajući život isprepleten sa očaravajućom okolinom. Naši dani sada se vrte oko pomne restauracije drevne seoske kuće, koja je postala naše voljeno utočište. Iako ova tranzicija možda nije tako laka i idilična kao što smo na početku zamišljali, živo se sjećam da sam prije mnogo godina izgovorio upravo te riječi hrvatskim medijima, a danas se nalazim svim srcem uronjen u mirne i autentične čari ruralnog postojanja.