Konak Lepe Brene i konak Bobe Živojinovića, poznat je i kao Bežanijska kosa, postao je mesto neizmerne radosti i vedrine jer se cela porodica okupila da proslavi krsnu slavu Svetog Arhangela Mihaila. Neočekivani dolazak Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Porfirija uneo je dodatan dašak veličanstvenosti već prazničnoj atmosferi. Usred živopisnog i živopisnog veselja, uz brojne zvanice, patrijarh je uputio srdačne čestitke talentovanim pojedincima koji su obeležili ovu posebnu priliku i blagoslovio domaćina.

Patrijarh i je sa velikim poštovanjem prenio i svoje srdačne želje i iskrene čestitke, udahnuvši prostoru osjećaj božanstva i svetosti. Usred aure čiste sreće i veselja, sve poglede privukao je veličanstveno ukrašen sto koji je odisao raskošom i veličinom.

Bio je to izvrstan prizor, prepun niza ukusnih poslastica, od kojih je svaka bila primamljivija od prethodne. Međutim, ukrala je i centar pažnje i osvojila svačija srca Breninova sarma, kulinarsko remek-djelo pomno izrađeno s najvećom pažnjom i preciznošću. Njegovo prisustvo na stolu, nakon i pomno pripremljene ruske salate, dodalo je dodatni sloj privlačnosti i iščekivanja ionako ekstravagantnoj gozbi.

Viktor Živojinović je i iskoristio savršen trenutak da napravi zaista izuzetnu fotografiju sa patrijarhom i u tom trenutku oboje su odisali čistom radošću. Snimak koji dirne srce ovekovečio je njihovu zajedničku sreću, vidljivu u njihovim blistavim osmesima. Svečana proslava Aranđelovdanskog Konaka Živojinović bila je i događaj za pamćenje, jer joj je prisustvovalo mnoštvo uvaženih ličnosti, među kojima i ugledne ličnosti poput Saše Popovića, Suzane Jovanović, Ace Pejovića, Žike Jakšića i mnogih drugih. Šta Vi mislite o ovome, ostavite Vaše mišljenje u komentarima?