Kontroverzni postupci proslavljene pjevačice Severine Vučković ponovo su privukli pažnju javnosti tokom dočeka Nove godine u Kotoru. Uz izvođenje popularne pjesme “Ivanova korita”, Severina je dala niz provokativnih izjava koje su odmah izazvale burne debate na raznim platformama društvenih mreža. Samo nekoliko trenutaka prije nego što je sat otkucao ponoć, obratila se okupljenima, pozivajući ih da “ne predaju Crnu Goru”. Ova hrabra izjava izazvala je oštre reakcije publike, a kako se situacija razvijala, ćerka Merime Njegomir i autor pjesme Milutin Popović Zahar izrazili su nezadovoljstvo Severininim postupkom.

 

 

Nakon što je izazvala bes zbog izjave, Severina se dodatno upustila u kontroverzne vode čestitavši Božić srpskim tradicionalnim pozdravom: “Mir Božji, Hristos se rodi…” Ova gesta je dodatno razbesnela javnost, jer se tradicionalni srpski božićni pozdrav obično koristi od Božića 7. januara do Krstovdana 18. januara, što je Severinu dovelo u centar novih kontroverzi.

 

 

Reakcija na društvenim mrežama na Severinin postupak bila je podijeljena, a neki su je oštro kritizirali, a drugi su je podržavali. Međutim, unatoč pomiješanim reakcijama, čini se da je Severina odlučna u odluci da nastavi sa svojim kontroverznim postupcima. Ova nepokolebljiva odlučnost da ostane u centru pažnje samo je proširila jaz između nje i određenog dijela njene publike.

 

 

Odgovor na društvenim mrežama bio je podijeljen, uz mješavinu intenzivne kritike i podrške, a to je samo poboljšalo Severinin imidž kao polarizirajuće figure u svijetu performansa. Severina se zbog svog ponašanja stalno našla u kontroverzama, a ovo nije prva instanca. Njeno skandalozno i ​​provokativno držanje u očima javnosti uvijek je izazivalo pomiješane reakcije javnosti, ali ipak ostaje odlučna u svojoj odlučnosti da istraje na kontroverznim postupcima koji neprestano izazivaju medijsku pažnju.