Kako vas ova pjesma čini emotivnim?

Ovo su zasluge za popularnu televizijsku seriju “Sretni ljudi”. Diskusija o ovoj temi vodila se na srpskoj Reddit platformi.

Pesma koju su Ekstra Nena i Boba Stefanović izveli u duetu ostavila je ogroman uticaj na slušaoce, posebno one koji su odrasli u vreme kada je serijal prvi put emitovan. Ono što je još upečatljivije je da se pjesma neprekidno vrti u eteru od 1993. godine, što je rezultiralo mnoštvom asocijacija koje se protežu daleko izvan njene veze sa serijom.

Trebao bih otići i prepustiti se opuštajućoj kupki neko vrijeme. Bilo bi korisno da odvojim malo vremena i očistim se u umirujućoj vodi kupke.

Osećati se potišteno, osećati tugu i biti u stanju finansijske teškoće.

Vraćajući me nazad u mučan period u mom životu, ovo sećanje se ponovo pojavljuje, izazivajući osećaj gađenja. Uprkos mojoj nježnoj dobi tokom te uznemirujuće faze, moji staratelji me nisu uspjeli zaštititi od odvratnih istina našeg svijeta, iako ne gajim ogorčenost prema njima zbog njihove nesposobnosti da to učine. U našoj porodičnoj jedinici nismo bili strastveni pristalice dotične osobe, ali u prisustvu posmatrača, povremeno bi nas privlačilo i posmatranje.

Srećni ljudi – tekst pesme

Kroz prozore našeg doma
vidim tvog života deo

sklapam oči i tešim se
da si nešto drugo hteo

Napolju je vučje vreme
strah od nekih tamnih noći
na tvom putu od života
izaberi kud ćeš poći

Malo kreni, malo stani
sutra može biti bolje
ti znaš da ljubiš
ti znaš da miluješ
Znaš da ljubiš, znaš da miluješ
i da ljutu bitku biješ

da se boriš, da se ne daš
da se nikad ti ne predaš

Ostavimo naše želje
bar za neko bolje vreme
a za neke sretne dane
sačuvajmo uspomene

Malo kreni, malo stani…