Predstavljajući svoj inauguralni plug-in hibridni motor, SAIM Industrial ponosno otkriva svoju najnoviju inovaciju.

Samo godinu dana nakon uspostave svog odjela za istraživanje i razvoj, Integrated Solutions, podružnica tvrtke koja je specijalizirana za prodaju i konfiguraciju motora za razne industrije, kao i distributer Kubota motora u Italiji, ponosno otkriva svoju prvu in- domaći razvijeni prototip hibridnog motora.

Od jeseni 2024. tvrtka planira izdati seriju hibridnih motora, počevši s razvijenim motorom, koji označava vrhunac više od deset godina suradnje s japanskom tvrtkom Kubota.

Prema riječima Massima Donà, predsjednika SAIM-a, naša istraživačka nastojanja u razvoju hibridnih motora zadovoljavaju jedinstvene zahtjeve talijanskog tržišta, posebno one koji potječu od malih proizvođača radnih strojeva. Ovi napori razlikuju se od Kubotine hibridne ponude, osiguravajući da se naše aktivnosti nadopunjuju, a ne dupliraju jedna drugu.

Početna ponuda motora SAIM Industriala je P2 konfiguracijski hibrid, koji se naziva plug-in hibrid, koji besprijekorno integrira interno razvijen električni motor s Kubotinim motorom s unutarnjim izgaranjem.

Baza Kubota sastoji se od tri cilindra.
Kubota D902-K 3-cilindrični motor s unutarnjim izgaranjem od 18,5 kW ističe se kao vrhunska inovacija, opremljen elektroničkim kontrolama koje učinkovito smanjuju potrošnju goriva i emisije dima, čak i tijekom pokretanja, ubrzanja i naglih opterećenja.

Odjel za istraživanje i razvoj integriranih rješenja tvrtke SAIM Industrial uspješno je razvio električni motor, montiran u seriji s Kubotom, koji trenutno posjeduje snagu od 12,8 kW, što ga čini idealnim izborom za male i srednje strojeve.

Proizvod je dizajniran da bude skalabilan, što omogućuje buduća poboljšanja i veće ovlasti kako bi se zadovoljile potrebe većih strojeva prema potrebi.

Gabriele Marni, projektni inženjer našeg odjela, razmišlja o inauguralnoj godini kao o razdoblju otkrivanja i pažljivog angažmana kupaca. Ova početna faza pružila je vrijedan uvid u potrebe kupaca i obrasce tržišta u nastajanju, što je u konačnici dovelo do koncepcije našeg revolucionarnog projekta hibridnog motora.

Marni zaključuje da motor, koji može raditi isključivo na električnu energiju, omogućuje strojevima da funkcioniraju na mjestima s ograničenim emisijama, poput zona s ograničenim prometom ili zatvorenih prostora kao što su određeni poljoprivredni staklenici ili skladišta, bez potrebe za potpunom elektrifikacijom.