U diskusiji o Čedi, potrebno je uočiti raznolike perspektive koje ga okružuju. Nekada široko cenjen, njegov pad popularnosti postepeno se dogodio, izazivajući promene u doživljavanju perspektive o njemu. Kao i mnoge javne ličnosti, čini se da je ovaj političar doživeo opadanje podrške, što može biti rezultat povećane medijske pažnje i veće kontrole od strane javnosti.

 

 

Čeda i Jelena su godinama negovali snažnu i stabilnu vezu, iz koje su se rodila četiri divna deteta. Sada se prisjećamo dragocenih porodičnih trenutaka zabeleženih na fotografijama iz prošlosti.Prilikom imenovanja svoje dece, odlučio se za kombinaciju tradicionalnih domaćih i engleskih imena, što je iznenadilo mnoge. Tako njegova deca nose imena: Angelija Faith, Jana Hart, Zora Fey i Mihajlo Life. Izbor nekonvencionalnih imena izazvao je polemike u javnosti, a kritičari su doveli u pitanje “zdrav razum” tvrdeći da time sramoti crkvu i sugerirajući da je sigurno bio pod uticajem nečega dok je birao imena za decu.

 

 

Jovanović je svoju političku karijeru započeo kao jedan od lidera studentskih protesta 1996-1997. godine u Srbiji, koji su imali za cilj borbu protiv režima Slobodana Miloševića. Nakon promene režima, Jovanović je nastavio da se bavi politikom. Bio je član različitih političkih partija pre nego što je 2005. godine osnovao LDP, stranku koja se zalaže za liberalne vrednosti i demokratske reforme u Srbiji. Jovanović je često bio aktivan u javnim debatama i političkim pitanjima. Njegova stranka se zalagala za evropske integracije, ljudska prava, vladavinu prava i borbu protiv korupcije. Međutim, Jovanović i njegova stranka često su se suočavali s izazovima i kritikama u dinamičnom političkom okruženju Srbije.