Približava se dugo očekivani dolazak inauguralnog električnog Range Rovera, koji je spreman da ukrasi raskošne garaže i ekskluzivne prilazne puteve bogatih kupaca.

Kako bi vam izmamio iščekivanje, JLR je predstavio primamljive vizualne elemente koji nude uvid u estetiku predstojećeg grandioznog luksuznog električnog SUV-a. Nakon prve inspekcije, postaje očigledno da će Range Rover Electric imati zapanjujuću sličnost sa svojim benzinskim i plug-in hibridnim kolegama. Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje, jer je najnovija iteracija Range Rovera, predstavljena pre nekoliko godina, napravljena sa električnim vozilima na umu.

Prvo električno vozilo iz Range Rovera
Dijeleći istu modularnu longitudinalnu arhitekturu (poznatu kao MLA Flex) platformu kao i tradicionalni Range Rover, inauguralno električno vozilo ovog renomiranog britanskog brenda zadržat će svoju sposobnost da se kreće van puta, uprkos tome što ga pokreće baterija visokog napona umjesto motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Range Rover je nedavno počeo da podvrgava prototipove nizu zahtevnih procena, koje obuhvataju navigaciju kroz teške tople i hladne klime, kao i prelazak kroz dubine vode do 33,4 inča, tačno dva inča manje od mogućnosti modela na gas. .

Vozači električnih vozila moraju biti oprezni kada se previše udalje od najbliže stanice za punjenje, za razliku od svojih kolega koji voze Range Rovere na gas. Struktura električnog Range Rovera od 800 volti, posebno dizajnirana za brzo punjenje, pokazat će se beskorisnom ako nije u dosegu mjesta punjenja.

Informacije o veličinama baterija i očekivanom dometu vožnje budućeg električnog modela ostaju nedostižne, odražavajući nedostatak detalja o drugim tehničkim aspektima. Međutim, odavno je utvrđeno da će se baterije i električni motori za Range Rover Electric proizvoditi u fabrici Wolverhampton u Ujedinjenom Kraljevstvu. Istovremeno, vozilo će se proizvoditi zajedno sa standardnim Range Roverom u fabrici koja se nalazi u Solihulu u Velikoj Britaniji.

Ako ste željni da budete među prvima koji će posjedovati nadolazeći Range Rover EV, sada možete osigurati svoje mjesto na listi čekanja, iako će vozilo biti pušteno u prodaju tek sljedeće godine kao model za 2025. godinu. Na taj način ćete imati prednost kada se otvore prednarudžbe.