Evo nečega na šta (skoro) više nismo navikli.

Ne toliko zato što se fotografisana mazga može brzo identifikovati kao Audi , već zbog činjenice da pokazuje prave izduvne cevi, element koji nam govori da se ispod haube još uvek nalazi motor sa unutrašnjim sagorevanjem. U stvari, znamo kako je kompanija iz Ingolštata sve više posvećena razvoju električnih automobila i da je videti klasičniji model gotovo iznenađujuće.

Ali ima više toga jer će električni doneti promenu imena u opsegu: modeli na baterije će koristiti parne brojeve, a tradicionalni će koristiti neparne.

Dakle, evo Audi A7 Avant .
Vitkiji. Uprkos teškoj kamuflaži na prednjoj strani, možete prepoznati izvesnu sličnost sa A5 Avant koji smo videli pre nekog vremena, sa tipičnom velikom Audijevom rešetkom. Ručke na vratima koje se mogu uvući su takođe jasno vidljive, radi poboljšanja aerodinamike .

Zadnji deo se, međutim, veoma razlikuje od onoga što smo do sada videli na četiri prstenaste stanice, nagnutiji i aerodinamičniji. Tada možete videti vertikalna zadnja svetla, spojena svetlosnom trakom koja se proteže duž vrata prtljažnika.

Jedno je sigurno: Audi A7 Avant se značajno razlikuje od A6 Avant e-tron , koji se za sada smatra konceptnim automobilom. Čini se da u Ingolštatu žele da prate put koji leži između Mercedesa – koji radikalno menja svoj dizajn između modela sa sagorevanjem i električnih EK modela – i BMV-a, koji umesto toga usvaja isti stil bez obzira na pogonski sklop.

Koliko elektrifikacije?

Govoreći o motorima: možemo samo da spekulišemo o jedinicama koje će pokretati Audi A7 Avant. A6 trenutno ima benzinske, dizel i priključne jedinice . Sa novom generacijom, dizel bi mogao da bude povučen, dajući više prostora benzinskim i blagim hibridnim motorima .

Najvažnije pitanje se tiče naslednika Audija RS 6 : da li će to biti plug-in? Hoće li zadržati V8? Odgovori neće doći vrlo brzo: predstavljanje novog A7 je u stvari zakazano za 2025. godinu.