Prizor žena koje nose helanke u velikom broju širom grada izazvao je val negodovanja i nelagode među ljudima, što ih je navelo da iz prve ruke svjedoče kakav uticaj ima na cjelokupni izgled.

U našoj sadašnjoj eri, koju karakteriše površnost i preokupacija spoljašnjim izgledom, značaj mode je uveliko porastao. Nažalost, ova promjena je rezultirala zanemarivanjem drugih važnih kvaliteta kao što su inteligencija i ljubaznost, kao i druge duboko držane vrijednosti. Zanimljivo je da je usred ove transformacije ironično da mnogi pojedinci percipiraju savremenu modu kao manje rafiniranu i bez kulturnog značaja.


Tajice, određeni odjevni predmet, dosljedno izazivaju reakcije pojedinaca. Bilo da ste žena koja ih je obukla ili ste upoznati sa onima koji su ih obukli, tajice su postale sve zastupljenije. Ranije se smatralo neprikladnim odjevnim predmetima, a sada smo svjedoci žena različitih godina i tipova tijela koje samouvjereno nose tajice u javnosti, izazivajući reakcije promatrača.

Jedna uobičajena pritužba koja se javlja je ideja da su tajice prihvatljive samo kada ih nose atraktivne osobe, ostavljajući krupnije žene i djevojke da ih izbjegavaju nositi u javnosti. Slike u prilogu jasno ilustruju nezadovoljstvo koje nastaje kada žena ili devojka veće veličine odluči da obuče helanke.

Među pojedincima raste zabrinutost zbog sve veće provokativne odjeće koju nose djevojke, što dovodi do pitanja da li smo opuštanje i neformalnost doveli do krajnosti. Iako je očigledno da ljudi više ne daju prioritet njegovanju i brizi o svakom aspektu svog izgleda prije nego što izađu iz svojih domova, preovladava uvjerenje da je to premašilo prihvatljive granice.


U moderno doba, pojava muškaraca koji oblače trenerke u raznim okruženjima kao što su obrazovne institucije, pa čak i na radnim mjestima, te žene koje se odlučuju za helanke, postala je uobičajena pojava. Putanja mode i svakodnevnog odijevanja i dalje je neizvjesna, ali jedno je evidentno: era haljina, odijela i drugih tradicionalnih odjevnih predmeta odavno je prošla.