Sastojci:
Kaša, klasično jelo za doručak, je zadovoljavajući i hranljiv obrok.
Količina od 6 do 8 glavica luka.
Ima par šargarepa.
Može se uočiti par zelenih objekata.
Ribe su predviđeni primaoci.
Otprilike jedan kilogram riječne ribe.
Limun koji je prerezan na pola.
Potrebna je jedna kašika sušenog začina.
Upotrijebljena su ukupno tri češnja bijelog luka.
Dodatne komponente
Preporučena količina za vaš recept bi bila 3 do 4 lovorova lista.
Otprilike dvadeset zrna crnog bibera.
Grozd celera.
Grozd svježeg peršuna.
Jedna paprika.
Jedan limun
Potrebna je jedna kašika aleve paprike.
Ukupno tri čena belog luka.
Postoje dvije vrećice aditiva posebno dizajnirane za poboljšanje okusa riblje čorbe.
Mjera od 2 decilitra paradajza koji je kuhan.
Mjera od 2 decilitra bijelog vina.

PRIPREMA:
Započnite kuhanjem sitno isječenog luka, sitno narezane šargarepe i sitno isječenog zelja u tiganju. Kada je skuvana, smjesu prebacite u blender i miksajte dok ne dobije glatku konzistenciju. Za ribu u čorbi začinite je sokom od pola limuna, 1 kašikom c. začina i mljevenim ili zgnječenim bijelim lukom. Ostavite ribu da se marinira 2 sata prije kuhanja.
U kotlu ili dubokom loncu pomiješajte pasirani luk, celer i šargarepu. Napunite čajnik vodom, ostavljajući oko 2/3 prostora. Uvesti lovorov list, crni biber, celer, peršun, segmente limuna, beli luk, papriku i alevu papriku. Ostavite smjesu da se krčka dok ne dostigne tačku ključanja.
Kada tečnost dostigne tačku ključanja, ubacite mešavinu riblje čorbe (mešavina hladne vode, lagano promešana da biste uklonili sve grudvice), a zatim ribu. Ostavite smjesu da krčka otprilike 45 minuta do sat vremena. Kako se vrijeme kuhanja bliži kraju, u lonac ubacite kuhani paradajz i vino, pazeći da to učinite 15 minuta prije završetka.
Kada smjesa još jednom dostigne tačku ključanja, odvojite trenutak da uživate u okusima i prilagodite se prema tome. Ako želite pikantniji udarac, pospite još malo bibera. Da biste pojačali pikantnost, ulijte malo bijelog vina. I naravno, ne zaboravite da začinite solju po želji. Ostavite mješavinu da lagano krčka još 15 minuta prije nego što je predstavite svojim željnim gostima. Krajnji rezultat će sigurno biti zadivljujući! 🙂