Ova nevjerovatna priča vas neće ostaviti ravnodušnim

Ovo je priča o Adriani Ilieski, koja je 2005. godine bila predmet ozbiljnih kontroverzi u medijima i društvu. Drugim riječima, prvo dijete rodila je u 66. godini i tako se uspješno upisala u Ginisovu knjigu rekorda i postala najstarija žena koja je rodila dijete. Od tada je morala stalno da se suočava sa društvenim osudama. Sve poteškoće je prevazišla ljubavlju prema ćerki.

Mnogi se pitaju zašto nije ranije rodila bebu

Adriana se udala kada je imala 20 godina. Njen muž nije želio djecu, bio je potpuno protiv toga. Ubrzo je odlučila da se razvede, nakon čega se posvetila karijeri.

Adrijana se devet godina liječila od neplodnosti i bezuspješno je pokušavala da zatrudni. Odlučila je da pokuša sa vantjelesnom oplodnjom. Tada je imala 66 godina i dobro je znala da je to ogroman rizik. Ali njena želja da ispuni svoje majčinstvo bila je jača od svega. Mnogi ljudi oko nje nisu je podržavali, a neki su joj i okrenuli leđa.

Uprkos tome, Adriana je uspela da zatrudni i rodila bebu

Poteškoće s kojima se Adriana suočavala nakon porođaja bile su ogromne.

Kada je konačno zatrudnjela sa trojkama, dvoje je bilo mrtvorođeno, a njena ćerka Eliza je rođena prerano, pa je dugo provela na odeljenju intenzivne nege. Kada je njena ćerka ojačala, Adrijana je odlučila da je krsti.

Adrijanu su čak osudile razne vjerske organizacije. Ipak, tvrdili su da je njena odluka da postane majka u takvim godinama bila krajnje sebična. Ipak, Adriana svoju kćerku smatra Božjim darom.

Kakav je život djevojčica dok odrastaju

Adriana je uspjela da se dogovori sa doktorom koji je obavio in vitro operaciju. Odnosno, dogovorili su se da će doktorica, ako Adrijana umre, postati kum djevojčice i njen službeni zastupnik dok ne napuni 18 godina.

Često se vjeruje da je Adriana zapravo Elizina baka. Pozitivno je da je Adriana u penziji tako da može posvetiti puno vremena svojoj ćerki.

Adriana je profesorica rumunskog jezika i književnosti i autorka je više od 25 knjiga za djecu. Njena ćerka voli školu i učestvuje na mnogim takmičenjima. Eliza se nada da će u budućnosti ići na koledž.

Adrijanu i Elizu povezuje poseban ljubavni odnos. Kao njena majka, Adriana je svu svoju snagu, iskustvo i znanje posvetila ćerki. I dalje vodi aktivan i zdrav način života, a kćerka joj daje snagu i motivaciju. Adriana sada ima 83 godine, osjeća se odlično i nada se da će još dugo uživati ​​u kćerkinom rastu.