Ova biljka je toliko popularna zbog svoje povezanosti s Feng Shui principima privlačenja bogatstva da se često naziva “drvo novca”. Krasula je bez premca kao eminentna feng shui biljka, poznata po svojoj izvanrednoj sposobnosti da magnetizira bogatstvo i raskoš. Biljke imaju neosporan značaj u području feng šuija, cijenjene prakse koja ih poštuje zbog njihove sposobnosti da harmoniziraju energiju i bez napora dovedu prosperitet u svoje postojanje. Nesumnjivo obožavana u našim krajevima, cijenjena biljka feng shui, poznata kao “mali novac” i “drvo novca”, izvrsna je sočna biljka koja potiče iz očaravajućih zemalja Južne Afrike.

 

 

Odlikuje se svojim raskošnim, sjajnim lišćem i robusnim granama, koje pokazuju zadivljujući niz različitih kontura i taktilnih senzacija. Krasula cvjeta tokom zimske sezone, izuzetna biljka otkriva svoje nježne cvjetove, očaravajući okolinu do dolaska proljeća.

 

 

Prema principima feng shuija, cvijet crassula se naširoko smatra dubokim prikazom prosperiteta i napretka. Kao takvo, uobičajeno se proglašava da što je veća raskoš krasula, to će naše bogatstvo, blagostanje i trijumf biti obilniji.  Vjeruje se da biljka krasula donosi veći financijski prosperitet kako se broj njenih cvjetova umnožava.

 

 

Negovanje ove izuzetne biljke zahteva minimalan trud, jer se preporučuje da se voda zaliva samo jednom u petnaestak nedelja i stavlja je na osvetljeno mesto. Osim toga, preporučljivo je odmah ukloniti višak vlage i spriječiti stvaranje plijesni tako što ćete osigurati da poslužavnik ispod lonca ostane prazan. Negovanje i njegovanje prosperitetnog stabla novca je jednostavan i isplativ poduhvat. Kada je u pitanju ishrana vaših biljaka, najvažnije je dati prednost prirodnom đubrenju obogaćenom izdašnim količinama kalcijuma i fosfora, jer ovi elementi duboko pospešuju rast korena i novih klica. Optimalne tehnike obuhvataju upotrebu domaćih đubriva dobijenih od ostataka ljuske jajeta i kore od banane.