Ima sposobnost da poboljša estetiku svakog okruženja, ulivajući osjećaj mira i radosti. U skladu sa dubokim principima Feng Shui filozofije, biljke imaju izuzetan uticaj na harmoničnu dinamiku unutar porodice i na sveukupni prosperitet i zadovoljstvo njenih dragih članova. U samoći, biljke posjeduju izvanrednu sposobnost da ublaže naprezanje i nelagodu koja može prožimati stan.

 

 

 

Naime, postavljanje fikusa benjamina u odgovarajuće područje je najvažnije za iskorištavanje njegovog dubokog utjecaja na vaše blagostanje, kao i na ambijent i harmoniju u vašem prebivalištu. U skladu s principima Feng Shuija, izvrstan fikus Benjamin uspijeva u jugoistočnom kutu nečijeg prebivališta, gdje ljubazno njeguje intelekt svakog stanovnika, njegujući razlučivanje, razborit izbor i mirno oslobađanje od bilo kakvih tragova neprijateljstva.

 

Štaviše, ovaj izuzetni fikus služi kao katalizator za podsticanje spokoja i jedinstva u porodici, efikasno ispravljajući inherentne ljudske nesavršenosti. Unutar njegove veličanstvene aure, pojedinci će odisati pojačanim osjećajem sigurnosti, a čak i oni koji su skloni lakomislenosti bit će prožeti novootkrivenim spokojem i racionalnošću. Prisutnost ovog veličanstvenog fikusa u vašoj dnevnoj sobi nesumnjivo će poslužiti kao ključni element, ne samo zbog svojih izuzetnih dekorativnih atributa već i zbog svoje sposobnosti da njeguje okruženje pogodno za zanimljive razgovore i ugodne trenutke. Štaviše, ova izvanredna biljka posjeduje izuzetnu sposobnost da privuče blagostanje i obilje, posebno kada je smještena u srcu vašeg doma, u kuhinji, gdje djeluje kao čuvar od oskudice i nedovoljnosti.

 

Da bi se to postiglo, treba biti pažljiv i pedantan u njegovoj brizi. Osim osnovnog čina zalijevanja, potrebno ga je marljivo oslobađati od nakupljanja prašine, uz suzdržavanje od nemarnog povremenog zalijevanja iz saksije.