Telo Dejana P. pronađeno je u zapaljenom automobilu 5. avgusta prošle godine, a prvobitno se sumnjalo da je poginuo u nesreći. Vatrogasci su naknadno dojavljeni o požaru automobila na putu u Majdanpecu.

Nakon gašenja požara, vatrogasci su pronašli tijelo u automobilu. Telo koje su pronašli je bilo Dejana P, za kojeg se prvobitno mislilo da je poginuo u nesreći. Međutim, stvari su ubrzo dobile neobičan zaokret kada je, kao rezultat njegove likvidacije, uhapšena DeYoungova supruga sa još dvoje (25 godina) i maloletnikom (17 godina). Ona se sumnjiči da je organizovala ubistvo svog supruga i u tu svrhu angažovala dvojicu uhapšenih. Prema pisanju medija, mladić i maloletnik su, uz saglasnost Dejanove supruge, napravili sačekuša za nesrećnog čoveka, a zatim ga napali i nasmrt pretukli. Njegovo tijelo je zapaljeno u automobilu i prevrnuli su auto na ivicu puta kako bi sakrili tragove i da bi izgledalo kao da je DeYoung zapravo poginuo u nesreći.

Zločin se dogodio nakon što je DeYoungova supruga navodno dala oružje kojim je ubio nesretnog čovjeka, a dvojica muškaraca su ga napala dok je DeYoung prilazio njegovom automobilu. Počeli su da ga tuku lopticama za bejzbol i tako ga ubili. Slučaj je šokirao javnost, a samo dan prije navodne nesreće, DeYoungova supruga podijelila je fotografiju s njim na Fejsbuku i ispod fotografije napisala da slave desetu godišnjicu braka. Ubijeni DeYoungov očuh ranije je rekao da su šokirani onim što se dogodilo.

 

“Nismo ni mislili da je spremna za ovako nešto. Ušla je u naš dom kao devojka i voleli su se. Bar su nam to pokazali. Poslednji put smo je videli nedelju dana pre nego što je uhapšena. bila je šokirana, djelovala je uznemireno, što će reći, nismo ni mislili da glumi”, rekao je tada i dodao:

“Šta mislite kako se majka osjeća kada čuje da joj je dijete stradalo u nesreći? Pa zamislite onda kako se osjeća kad oplakuje sina, pa se smiri, pa čuje za nekog lokalnog pijanog Hana i alkoholičara su uhapšene pod sumnjom da je ubila sina, a povrh svega to je bila žena koja je živjela sa nama i bila je osumnjičena da je pripremila i isprojektirala sve što joj je došlo „Svaki dan je sve teže i teže mislim da joj srce puca od bola”, rekao je osumnjičeni, kao i obojica napadača.

„Sađana P., supruga ubijenog Dejana P., u svoju odbranu je negirala umešanost u zločin i da je njen suprug zlostavljao i tukao nju i decu, što će biti predmet dalje istrage. Ubijeni Dejanov najbolji prijatelj S. M. i Mardić , sedamnaestogodišnji maloljetnik, priznao je zločin.Inače, ekshumacija tijela ubijenog Dejana P. zakazana je za četvrtak, 12. oktobar, a sve radi krivice, s obzirom da nakon ubistva, na zahtjev njegove supruge i brata, nije obavljena obdukcija” Za sprovođenje dokaznog postupka potrebna je dodatna analiza”, saopštio je tada visoki zvaničnik Tužilaštva u Gotingu.