Maja Marijana se prije deceniju javila da prijavi incident nasilja u porodici. Nakon teškog potresa mozga i užasnih povreda, ona se našla u bolnici, što je dovelo do brzog i efikasnog širenja ove uznemirujuće informacije i medijima i široj javnosti.

 

 

Mladen Šmakić je doživio srceparajući gubitak svoje supruge kada je naglo napustila njihov brak, ostavljajući ga da se bori s ogromnom prazninom koju je ostavila za sobom. Kao da to nije bilo dovoljno, dvije duge i mučne godine kasnije, njihova je veza formalno okončana pravno obavezujućim razvodom.

 

 

Neumorno ju je progonio, pomno pratio svaki njen pokret, pratio je neprestano i preklinjao je da se pomiri s njim, uprkos stalnoj prirodi njihovih burnih prošlih susreta. Uprkos tome što ovi događaji nisu bili neuobičajeni, Maja je na kraju popustila njegovoj upornosti. Ubrzo nakon zakonskog razvoda njihovog braka, donela je svesnu odluku da ponovo pozove Mladena u svetinju svog doma, gde su njihove dve dragocene ćerke, Anđela i Milica, zauzele istaknuta mesta u porodičnoj dinamici. Dajte duže objašnjenje ili opis date teme. Odluka Maje Marijane da prijavi nasilje u porodici nesumnjivo je proistekla iz ozbiljnosti situacije, koja ne bi poduzela takav korak da nije bila teška stvar.

 

 

 

Na žalost, našla se u situaciji u kojoj se osjećala prisiljenom da pobjegne od svog muža. Iznenađujuće, uprkos tome što je tražila stručnu pomoć od psihoterapeuta, njen izbor da se vrati mužu pretvorio ju je u vrhunski primjer nekoga ko se vraća u nasilnu vezu. Vrlo je uobičajeno da se žrtve nađu u situaciji u kojoj su privučene svojim zlostavljačima zbog mješavine ljubavi i nade da će se stvari poboljšati i nikada neće biti tako loše kao prije. Iako se to može dogoditi samo u malom procentu slučajeva, to je i dalje značajan fenomen.