O privatnom životu Tamare Vučić mnogo toga ostaje neotkriveno. Tamara Vučić, pre nego što je preuzela ulogu Prve dame Srbije, ponosno se može pohvaliti impresivnom karijerom i takođe je globalno prepoznata po svojim izuzetnim humanitarnim naporima. Tamara Vučić, ranije poznata kao Đukanović, samouvereno je iz Loznice, rođena 1981. godine. Uspešno završivši osnovnu i srednju školu u rodnom gradu, neustrašivo je otišla u Beograd na visoko obrazovanje.

 

 

Sa velikom odlučnošću, ambiciozno je upisala studij engleskog jezika na cijenjenom Filološkom fakultetu. Samouvjereno je stekla diplomu na Fakultetu političkih nauka. Tečno govoreći engleski i francuski jezik, dodatno je unaprijedila svoju stručnost uspješno završivši studije na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova. U ovom ministarstvu radi kao savjetnik od 2010. godine. Ono čega mnogi ne znaju je da Tamara ima značajno novinarsko iskustvo, budući da je bila renomirana TV ličnost. Danas, kao cenjena prva dama Srbije, svesrdno se posvećuje humanitarnim poduhvatima.

 

 

 

Njena nepokolebljiva posvećenost usmjerena je na podizanje dobrobiti djece i naglašavanje najvećeg značaja ranog razvoja. Tamara je s ponosom predvodila inicijativu za osnivanje prestižnog Centra za rani razvoj i inkluziju djece “Ornament svijeta”. Centar će dati prioritet pružanju vrhunske pomoći porodicama kroz ranu dijagnozu, intervenciju i najsavremenije terapije.

 

Njena besprijekorna biografija služi kao svijetli primjer za bezbroj mladih žena. Tamara se sa samouverenošću susrela sa Mišel Obamom i Melanijom Tramp, bivšim prvim damama SAD, kao i Olenom Zelenski, suprugom predsednika Ukrajine, i Peng Lijuan, cenjenom prvom damom Kine, tokom njenog putovanja od Njujorka kroz Kijev za Peking. Dosledno neguje čvrste odnose sa pripadnicima plemstva, što ga čini veoma cenjenim i traženim posetiocem manifestacija koje je domaćin porodice Karađorđević.-