Najizuzetniji sportisti na planeti posjeduju značajno bogatstvo koje se može opisati kao “dovoljno da ih dovede do krovova”! Nedavna otkrića su pokazala da će Novak Đoković, nakon pobjedničkog trijumfa nad Janikom Sinerom u finalu Mastersa, otići iz Torina sa zapanjujućom sumom od preko 4 miliona dolara koja se dodaje na njegov već značajan bankovni račun.

 

Ova sedma šampionska pobeda ne samo da povećava njegovu zaradu za 2023. godinu, već označava i kraj izuzetno uspešne sezone za Novaka Đokovića. Gledajući unapred, on će završiti sezonu u Španiji i ponosno predstavljati Srbiju u Dejvis kupu. Prihod ostvaren od ovog predstojećeg događaja ostavio je Đokovića da se oseća izuzetno zadovoljno. Za početak, samo za prolaz u Masters finale, nagrađen je izdašnim bonusom od $325,000. Štaviše, on je osigurao dodatnih 390.000 dolara za svaku svoju trijumfalnu pobjedu u grupnoj fazi, ukupno impresivnih 780.000 dolara. Štaviše, dolazak u finale garantuje svakom od četiri takmičara značajnu nagradu od 1.105.000 dolara, dok će izlazak kao konačni pobednik na turniru kući doneti neverovatnih 2.201.000 dolara.

 

Nakon što je doživeo poraz u grupnoj fazi, impresivan trijumf Novaka Đokovića na prestižnom turniru po sedmi put rezultirao je ogromnim nagradom od 4,4 miliona dolara. Ova pobjeda je nadmašila i rekord Rodžera Federera od šest trofeja. Uzimajući u obzir Novakovu zaradu od turnira 2023. godine, njegova ukupna zarada u karijeri sada iznosi zapanjujućih 180.643.353 miliona dolara.

 

Ovo izvanredno postignuće nagoveštava mogućnost da u narednim godinama premaši izuzetnu prekretnicu od 200 miliona dolara samo od turnirske zarade. Vrijedi napomenuti da je Novak Đoković tokom turnira u Torinu pokazao svoju dominaciju pobijedivši Danca Holgera Runa i Stefana Tsitsipasa u tri seta tokom grupne faze. Kasnije je, nakon odlučnog truda, u četvrtak uveče pobedio Janika Sinera i obezbedio plasman u polufinale.