Prema najnovijim predviđanjima Babe Vange, 2024. godina ocrtava se kao godina izazova i potencijalnih preokreta na globalnoj razini. Baba Vanga, poznata kao Balkanski Nostradamus, iznosi nekoliko ključnih predviđanja koja izazivaju pažnju. Jedno od najznačajnijih predviđanja odnosi se na politički svijet, gdje se ističe mogućnost atentata na ruskog predsjednika Vladimira Putina. Unatoč nagađanjima i špekulacijama o njegovom zdravlju, Kremlj čvrsto odbacuje takve tvrdnje. Baba Vanga također prognozira porast terorističkih napada diljem Europe, što dodatno pojačava postojeće sigurnosne izazove na kontinentu. U istom tonu, upozorava na globalnu ekonomsku krizu koja će se manifestirati kroz faktore poput eskalacije duga, povećanih geopolitičkih napetosti te premještanja ekonomske moći s Zapada na Istok.

 

Posebno alarmantna su njezina predviđanja o klimatskim promjenama. Baba Vanga ukazuje na moguću promjenu Zemljine orbite, što bi, ako se dogodi u skraćenom vremenskom okviru, moglo izazvati katastrofalne klimatske i prirodne nedaće diljem svijeta. U sferi kibernetičke sigurnosti, vidovnjakinja prognozira sve češće i sofisticiranije cyber napade usmjerene prema ključnoj infrastrukturi, poput postrojenja za pročišćavanje vode i električnih mreža. Ovaj aspekt predstavlja ozbiljnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti i zahtijeva pojačane mjere opreza.

 

No, nije sve obavijeno pesimizmom. Baba Vanga donosi i nadu u području medicine, predviđajući revolucionarne terapije koje će postati dostupne za bolesti koje su se nekada smatrale neizlječivima, uključujući Alzheimerovu bolest. Dodatno, ističe da bi rak mogao biti izliječen do 2024. godine. U sferi tehnologije, Vanga anticipira značajan napredak u kvantnom računalstvu, što bi moglo imati dubok utjecaj na način na koji društvo koristi i razumije tehnologiju. Također, naglašava da će razvoj umjetne inteligencije doživjeti ubrzanje, donoseći snažne promjene u društvenoj dinamici.

 

Unatoč intrigantnim predviđanjima, mnogi ostaju skeptični glede točnosti Vanginih riječi, ističući da su neki njezini izrazi možda pogrešno interpretirani ili čak krivo pripisani. Kontroverza oko vjerodostojnosti njezinih proročanstava ostaje predmet živih rasprava.