Hamad Međedović, talentovani teniser poreklom iz Srbije, trijumfovao je na prestižnom “Next Gen” turniru održanom u Džedi. Pokazao je nevjerovatnu snagu dok je u uzbudljivom velikom finalu pobijedio Artura Filsa iz Francuske. Nesumnjivo je da je ovaj vrsni pojedinac, rodom iz Novog Pazara, s pravom zaslužio neformalnu titulu teniskog šampiona budućeg sveta bez premca.

 

 

 

Međedović ponosno nosi titulu kao prvi srpski teniser koji je pobedio na veoma cenjenom turniru isključivo za igrače do 21 godine. Mladi Hamad ne samo da je trijumfalno osvojio priželjkivani pehar, već se našao i kao dobitnik izuzetnog bogatstva, koji je nadmašio sve njegove prethodne zarade u profesionalnoj karijeri. Osvojivši revolucionarnu novčanu nagradu od 514.000 dolara trijumfom u svakom meču u Džedi, Međedović je postavio novi rekord turnira. Pre svog izuzetnog uspeha na cenjenom “Next Gen” turniru, Srbin je u karijeri zaradio nešto više od 400.000 dolara. Sa takvim ogromnim finansijskim uspjehom, Hamad sada posjeduje sposobnost da sa sigurnošću planira svoju budućnost i uživa u nagradama svog teškog rada.

 

 

 

Prije nekoliko godina, bilo je nesigurnosti oko njegove sposobnosti da uspostavi uspješnu profesionalnu karijeru zbog njegovih finansijskih prilika. Međutim, cenjeni Novak Đoković je pronicljivo prepoznao potencijal talentovanog mladog srpskog vunderkinda i ljubazno mu pružio podršku. Đokovićeva finansijska podrška se pokazala kao mudra odluka, jer mladi talenat od tada cveta. U 2021. godini nismo potrošili ni dinara na prevoz, smeštaj, putne troškove, fizioterapeuta, masera, pripreme tima. Ovo je izuzetna suma novca u oblasti tenisa. Troškovi unajmljivanja čak i jednog trenera mogu biti astronomski, a kamoli kondicionog trenera, fizioterapeuta i osoblja za održavanje terena.

 

Hamadov otac je  izrazio zahvalnost za nevjerovatnu priliku koju je njegovo dijete dobilo da trenira sa najboljima na svijetu. Uporedio je to sa Ronaldom ili Messijem koji su uputili lični poziv da igraju fudbal ili nude pomoć.