Antun Bubnjar, ugledni profesor iz Hrvatske, pokazao je svoju stručnost u matematici i fizici sudjelujući u dugo očekivanoj završnoj epizodi uzbudljivog kviza “Tko želi biti milioner?” Nažalost, njegovo znanje je stavljeno na kušnju kada je naišao na izazovno pitanje u vezi sa zloglasnom katastrofom u Černobilju.

 

 

Nažalost, Bubnjar je posustao i nije mogao dati tačan odgovor. Nadalje, Antun se i ranije pojavio u emisiji, tokom koje je uspješno odgovorio na početnih pet pitanja. Kao rezultat toga, ušao je u narednu utakmicu sa već osvojenih 150 eura za pohvalu, a imao je prednost posjedovanja sva tri džokera koje je mogao iskoristiti tokom svog igranja.

 

Ipak, profesor fizike je iznenada prekinuo ispitivanje takmičara u vezi sa zloglasnom katastrofom u Černobilu, ostavljajući takmičara, koji je slučajno imao 51 godinu, nesiguran u tačnu nijansu borove šume koja okružuje mjesto katastrofe. Postavljena istraga odnosila se na transformaciju borove šume u neposrednoj blizini Černobila, koja se trenutno može pohvaliti bujnom populacijom divljih životinja uprkos dugotrajnim efektima radijacije. Konkretno, upitom se nastojalo utvrditi izmijenjenu boju koju je pomenuta šuma usvojila nakon nesreće. Izbori odgovora uključuju bijelu, žutu, crnu i crvenu boju.

 

 

U potrazi za pomoći, obratio se bliskom prijatelju koji je imao slično stajalište o tačnom odgovoru, a to je bila bijela boja. Osim toga, odlučio je koristiti polu-pola džokera kako bi dodatno pomogao u procesu donošenja odluka. Nažalost, ispostavilo se da je njegov odabrani odgovor bio pogrešan, jer se greškom odlučio na odgovor koji je ležao između nijansi žute i crvene. Zbog toga je bio primoran da izađe iz igre sa prilično obeshrabrujućom sumom od 150 evra. Odgovor koji je bio tačan bila je nijansa poznata kao crvena.