Nestanak i smrt Ivice Golubovića (39) iz Prijepolja postali su predmet intenzivne istrage nakon što je njegovo telo pronađeno 29. decembra. Obdukcijom tela, sprovedenom kako bi se utvrdili uzroci smrti, otkriveno je da na telu nije bilo drugih povreda, a uzrok smrti bio je utopljenje.Ivica Golubović (39) iz Prijepolja je, prema izveštajima, živeo sa teškom emotivnom bolju zbog gubitka najmlađeg člana porodice od leukemije u maju. Pronađeno oproštajno pismo ukazuje na očajnički korak cele porodice, gde je brat, kako se pretpostavlja, preduzeo korake ka tragediji.

 

 

Ova nezapamćena tragedija bacila je svetlo na značaj mentalnog zdravlja i podrške u kriznim situacijama. Pitanja o uzrocima i prevenciji suicida postaju još važnija, a podrška osobama koje prolaze kroz emotivne teškoće i njihovim porodicama postaje imperativ.

 

 

 

Iako su Ivici pronađeni vezane ruke, krpa u ustima i teg prikačen za telo, odsustvo drugih povreda izazvalo je sumnju da je reč o samoubistvu. Izvori bliski istrazi sugerišu da je Ivica možda namerno preduzeo te korake kako bi se utopio.Nestanak Golubovića datira od 3. decembra, a tokom 26 dana tragale su vatrogasne ekipe, policija, porodica i prijatelji. Obale Lima pretraživao je svakodnevno i otac, koji je apelovao za pronalaženje svog sina. Ivica, koji se bavio kriptovalutama, živeo je sa roditeljima, a prema izjavama oca, često je provodio vreme za računarom.

 

 

Ovaj tragičan događaj ističe važnost podrške i svestranog pristupa mentalnom zdravlju. U situacijama gde osobe pokazuju znakove emocionalne krize, pravovremena podrška i pristup stručnjacima za mentalno zdravlje mogu biti ključni u sprečavanju tragičnih ishoda poput ovog. Za one koji razmišljaju o samoubistvu, dostupan je SOS telefon 0800/309-309, opcija 1, gde rade stručnjaci za sprečavanje samoubistva iz Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.