Selo Dobrljin kod Prijedora u Bosni i Hercegovini ostavljeno je u stanju šoka i očaja zbog tragičnog incidenta koji se odigrao u jednoj porodici i ostavio neizbrisiv trag u zajednici. Događaj bez presedana u prirodi je uključivao otkrivanje dva beživotna tijela pored teško povrijeđenog muškarca u granicama porodične rezidencije. Istraga koja je uslijedila bacila je svjetlo na mučnu stvarnost dvostrukog ubistva u kombinaciji sa srceparajućim samoubistvom, otkrivajući duboko uznemirujući slijed događaja koji su uzdrmali temelje sela.

 

 

Prema nezvaničnim izveštajima ATV-a, članovi porodice uključujući majku, ćerku i sina zajedno su doneli očajničku odluku da okončaju svoje živote. Oproštajno pismo koje je pronađeno tokom uviđaja svedoči o teškoj životnoj priči ove porodice, koja je doživela tragediju u maju kada je izgubila najmlađeg člana porodice usled leukemije.

 

 

Porodica, očigledno preplavljena tugom, nije mogla da se nosi s gubitkom, što je rezultiralo ovim potresnim činom. Prema nezvaničnim izveštajima, brat je koristio pištolj kako bi ubio majku i sestru, a zatim okrenuo oružje prema sebi. Motivi i odluka ove tragedije su najavljeni u pismu koje su ostavili.Policijski organi su zvanično proglasili da su beživotni posmrtni ostaci osoba i to Z.Z. i Lj.K. su otkriveni na licu mjesta, dok je Ž.Z., muškarac, nažalost podlegao povredama zadobijenim od višestrukih prostrijelnih rana prilikom transporta u bolnicu. Naknadna istraga, koja je pomno sprovedena pod vodstvom i nadzorom tužioca, na kraju je dovela do zaključka da je ovaj tragični incident zaista bio slučaj dvostrukog ubistva, praćenog samoubistvom, što potvrđuju nadležnim organima. Ova duboko dirljiva priča ne samo da otkriva ogromne izazove s kojima se ljudi susreću u svojim životima, već i naglašava ključnu ulogu koju podrška i empatija igraju u našim zajednicama, djelujući kao štit od nezamislivih tragedija koje mogu zadesiti pojedince.