Potraga za Milinkom Čorbićem, 53-godišnjim muškarcem koji je nestao iz svog prebivališta u selu Reka u podnožju Rudne, završila je srceparajuće kada je njegovo beživotno telo otkriveno oko 200 metara od njegove kuće.

 

 

Operacija potrage bila je zajednički napor u kojem su učestvovali različiti subjekti, uključujući policiju (MUP), Gorsku službu spašavanja (GSS) i zabrinute članove lokalne zajednice. Potraga je trajala nekoliko dana, a potraga je počela u subotu popodne i neumorno je trajala sve dok nije došlo do tragičnog otkrića. Potragu za nestalom osobom vodio je tim visokostručnih i posvećenih pripadnika GSS-a, koji su se pobrinuli da ponesu istrenirane pse da pomognu u njihovim naporima. U toku istrage, pouzdani izvor Informera, dobro upoznat sa detaljima slučaja, otkrio je da je beživotno telo nesrećnog čoveka tragično otkriveno samo 200 metara od samog stana iz kojeg je otišao.

 

Provedena je akcija potrage u kojoj je učestvovalo preko 20 osoba među kojima su policajci, vatrogasci, lovci, pripadnici lokalne zajednice i tim za traganje i spašavanje (GSS). Naš izvor nas je obavijestio da su u potragu bila uključena tri psa iz tima GSS (Potraga i spašavanje njemačkog ovčara). Među njima, jedan je bio njemački ovčar dok su druga dva bili Lagottosi. Zbog topljenja snijega tijelo je pronađeno u neposrednoj blizini kuće, navodi naš doušnik. Dozvolite nam da vam skrenemo pažnju na činjenicu da je Milinko nestao u petak uveče dok je traktorom krenuo na put Studenica-Rudno, željno iščekujući dolazak svoje voljene porodice koja mu je ljubazno ponudila da ga preveze u očaravajući grad Kraljevo.

 

 

Unatoč svim naporima, nisu uspjeli savladati brojne prepreke koje su ometale njihov napredak. Prema uslovima njihovog sporazuma, očekivalo se da će se osoba koja je upravljala traktorom vratiti kući, ali od tada je svaki znak ili indikacija o njegovom boravištu misteriozno nestao, ne ostavljajući nikakav trag o njegovom postojanju. Potraga za nestalim traktorom, zajedno sa njegovim stvarima, došla je do srceparajućeg zaključka kada je otkriven dva kilometra od kuće.