Prema prognozi meteorologa Ristića, u novogodišnjoj noći očekuje se kiša. Tijekom cijele nedjelje, 31. prosinca, naoblaka će postupno jačati uz povremenu kišu tijekom večeri.

U višim gorskim predjelima treba očekivati ​​snježne padavine uz osjetno pojačanje jugoistočnog vjetra, osobito u košavskom području. Većina krajeva uživat će u blagim proljetnim temperaturama, od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Jugoistočni vjetar će spuštanjem mraka slabiti i mijenjati smjer na zapadni. Tijekom cijele noći temperature će gotovo u svim krajevima biti iznad nule, od tri do šest Celzijevih stupnjeva. S početkom nove godine količina oborina polako će jenjavati, a doći će i do blagog pada temperatura.

Posljednjih dana susreli smo se s neočekivanim klimatskim okolnostima, s temperaturama koje su skočile i do 18 stupnjeva iznad norme. Ipak, naša pozornost sada je usmjerena prema onome što nas čeka u predstojećem blagdanskom razdoblju. Na zimsku klimu značajno će utjecati razvoj događaja povezanih s polarnim vrtlogom.