Processed with MOLDIV

Ko je ljubav njegovog života?
Turske serije su postale izuzetno popularne na našim prostorima protekle decenije, a jedna od najomiljenijih bila je “Ezel”.

Inspirisana romanom “Grof Monte Kristo” Aleksandra Dime, donela je priču o Omeru Učaru, kome su bivši prijatelji smestili da ispašta za njihove zločine i ode na doživotnu robiju. Dok je bio u zatvoru, Omer je proveo godine smišljajući plan za bekstvo i osvetu. Uspeo je da se oslobodi i postane Ezel Barjaktar, uspešni biznismen koji je spreman da naplati 12 godina provedena iza rešetaka.

Ezela je tumačio Kenan Imirzalioglu, jedan od najpoznatijih turskih glumaca, koji ima aristokratsko poreklo. Kenan potiče od Uzun Hasana, koji je bio sultan dinastije An Kojunlu. Rođen je u Ankari 18. juna 1974. godine i školovao se na Tehnološkom univerzitetu Jildriz, gde je studirao matematiku. Međutim, 1997. godine je ušao u svet modelinga i ubrzo dobio titulu najboljeg modela na svetu. To mu je privuklo pažnju televizijskih producenata, koji su mu ponudili glumačke uloge, a vremenom je postao jedan od omiljenih glumaca u Turskoj.

Na početku karijere izgradio je prijateljstvo sa Tundželom Kurtizom, legendarnim glumcem s kojim je često sarađivao, uključujući i seriju “Ezel”, gde je Kurtiz igrao Ramiza Karaeskog. Provodili su mnogo vremena van seta, često u prirodi i na privatnim imanjima. Kenan je bio skrhan kada je njegov dragi prijatelj i kolega preminuo.

Kao jedan od najatraktivnijih turskih glumaca, Kenan je uvek privlačio pažnju dama, ali je dugo uspevao da krije svoj privatni život od javnosti. Ipak, kada je pronašao pravu ljubav, više nije mogao da je sakrije. Od maja 2016. godine u braku je sa glumicom Sinem Kobal, koja je takođe igrala u mnogim popularnim turskim serijama i filmovima. Njih dvoje danas imaju dvoje dece: kćerku Lalin, rođenu 2020. godine, i malu Lejlu, koja je nedavno proslavila prvi rođendan.

Nakon “Ezela”, Kenan je igrao u više uspešnih projekata, uključujući serije “Karadaji”, “Alef” i brojne filmove. Od 2019. godine vodi tursku verziju kviza “Želite li da postanete milioner?”. Budući da je aktivan na Instagramu, njegove obožavateljke iz celog sveta imaju priliku da vide da je Kenan, više od decenije nakon završetka snimanja “Ezela”, i dalje pravi dasa.

Evo kako Ezel izgleda danas:

Dodatne zanimljivosti o Kenanu Imirzaliogluu i njegovoj karijeri
Kenan Imirzalioglu nije samo poznat po svojim ulogama u turskim serijama i filmovima, već i po svojoj harizmi i prisustvu van ekrana. Njegova sposobnost da se poveže s publikom, kako kroz uloge, tako i kroz lične interakcije, učinila ga je jednim od najomiljenijih glumaca u Turskoj.

Glumačka karijera
Nakon uspeha serije “Ezel”, Kenan je nastavio da se pojavljuje u raznovrsnim i izazovnim ulogama. Njegova uloga u seriji “Karadaji” bila je izuzetno popularna, gde je igrao pravnika koji se bori za pravdu u turbulentnom periodu turske istorije. Ova serija, koja se emitovala od 2012. do 2015. godine, osvojila je srca gledalaca i dodatno učvrstila Kenanov status kao vrhunskog glumca.

Humanitarni rad
Osim glumačke karijere, Kenan je poznat i po svom humanitarnom radu. Aktivan je u brojnim dobrotvornim organizacijama i često koristi svoju popularnost kako bi skrenuo pažnju na važne društvene probleme. Njegova posvećenost pomoći drugima dodaje još jedan sloj njegovom karakteru i pokazuje da je posvećen ne samo svojoj karijeri, već i društvenoj odgovornosti.

Privatni život
Kenanov brak sa Sinem Kobal često je u centru pažnje medija, ali par uspeva da održi zdrav balans između privatnog i profesionalnog života. Sinem, koja je takođe uspešna glumica, često deli trenutke iz njihovog porodičnog života na društvenim mrežama, pokazujući koliko su posvećeni jedno drugom i svojoj deci. Njihova ljubavna priča je inspiracija mnogima, a njihova deca su često u fokusu pažnje njihovih obožavatelja.

Budući projekti
Kenan je poznat po tome što pažljivo bira projekte u kojima učestvuje. Njegova sposobnost da se transformiše u različite likove pokazuje njegov glumački talenat i spremnost da se suoči s novim izazovima. Obožavaoci s nestrpljenjem iščekuju njegove buduće projekte, bilo da se radi o serijama, filmovima ili drugim medijskim formatima.

Uticaj na popularnu kulturu
Kenan Imirzalioglu je postao kulturna ikona ne samo u Turskoj, već i širom sveta. Njegove uloge su prepoznatljive, a njegova sposobnost da se poveže s publikom omogućila mu je da ostavi trajan uticaj na popularnu kulturu. Njegov stil, način glume i pristup poslu često su predmet analiza i divljenja, što ga čini jednim od najuticajnijih glumaca svog vremena.