Dženifer i Džonatan Fut, američki par, odlučio je da se skrasi i zasnuje porodicu u šarmantnom mestu Prilika, koji se nalazi u blizini Ivanjice. Kao značajan korak ka prihvatanju lokalne kulture i tradicije, doneli su srdačnu odluku da pređu u pravoslavnu veru. Pri tome su dobili privilegiju da dobiju nova krštena imena – Dženifer je postala Dragana, dok je Džonatan postao Jovan. U novembru 2020. godine, na svom inauguracionom putovanju u Srbiju, odmah su bili očarani pejzažima koji oduzimaju dah i očaravajućim prirodnim lepotama koje naši krajevi mogu da ponude.

Međutim, ono što je zaista ostavilo neizbrisiv trag u njihovim srcima je toplo i iskreno gostoprimstvo ljubaznih ljudi Srbije. Džonatan je izrazio duboko divljenje srpskom narodu, odajući mu priznanje za iskrenost i hrabrost. Takođe je istakao njihovo izuzetno gostoprimstvo, ispričavši dirljivo iskustvo kada su on i njegovi saputnici posetili kuću prijatelja, gde su ih roditelji prijatelja toplo zagrlili, tretirajući ih kao voljene članove sopstvene porodice. U poređenju sa brzim načinom života koji se često primećuje u Americi, Džonatan je primetio da srpski način života odiše osećanjem spokoja i lakoće.

Ovaj oštar kontrast omogućava da se kvalitetnije vreme provede sa voljenima, naglašavajući značaj porodice i prijateljstva u srpskoj kulturi. Dženifer je za Infoligu Ivanjica rekla da im je na prethodnoj lokaciji nedostajalo dragoceno vreme da se posvete jedno drugom.

Međutim, ona je naglasila ogromno zadovoljstvo koje sada imaju iz prilike da ponovo uspostave svoju vezu i vezu u sadašnjim okolnostima. Jennifer i Jonathan, koji su bili veoma uključeni u Mormonsku crkvu u državi New York, otkrili su dubok osjećaj spokoja i utjehe u području pravoslavlja.