Dušica Jakovljević se elokventno osvrnula na pitanje pogrdnih izjava publike tokom njenog pijanog vođenja popularnog rijalitija “Zadruga”. Odjek tih primedbi trajao je nekoliko meseci, što je navelo uvaženog voditelja, koji je nedavno napustio svoju ulogu na televiziji Pink, da se prvi put osvrne na njih i elokventno razjasni njihovu pravu suštinu.

 

 

 

 

Navikli smo se na ovaj previše poznat scenario. Ljudima je postalo previše lako da osuđuju i etiketiraju druge govoreći: “Vidi je, pijana je”. Međutim, ne prepoznajemo ogromnu iscrpljenost koja vreba ispod površine. Lično, uvijek sam se suzdržavao od izražavanja umora ili traženja saosjećanja. Umjesto toga, nemilosrdno istrajavam. Zamislite, na trenutak, bezbroj žena koje, poput mene, same odgajaju svoju djecu.

 

 

Moja djeca borave sa mnom i po povratku iz svojih obaveza nalaze utjehu kod kuće. Bez obzira na profesiju koju smo odabrali, žongliranje odgovornosti roditeljstva uz održavanje ličnih života i profesionalnih aktivnosti može biti zaista iscrpljujuće. Kao da dođem s posla i iznenada stanem… Zatečem se kako sedim u autu duže vreme, a čak i kada dođem do udobnosti svog doma, borim se da pređem u stanje mirovanja.

 

 

Moja ćerka je bila ta koja je, sa tračkom nade, izrazila iščekivanje mog povratka u normalan, uravnotežen život. Bilo je slučajeva kada završim emisiju u 6:00, dođem kući do 6:30 i odmah preuzmem odgovornost da vozim svoju djecu u školu do 8:00. Nakon toga težim nabavci doručka i povremeno pripremim ručak. Ja sam majka i ćerka, draga prijateljica i odan partner – žena u svakom smislu te reči. Stoga postaje nedvosmisleno očito da mi je prijeko potrebno uspostaviti dosljedan i harmoničan ritam u svom životu. Ovakve stavove iznela je Dušica Jakovljević tokom svog gostovanja u zadivljujućoj emisiji „Male stvari“ na Hype TV.