Danas stiže prvi mlad mjesec u 2024. godini, u zemljanom znaku Jarca. Osim što je prvi mlad mjesec u godini, ima još nešto posebno – “vezan” je za tri jedinice jer “pada” 11.1. Astrolozi smatraju da ovaj mladi mjesec, koji prati broj 111, također ima veliki potencijal u brojčanom smislu i savršen je za nove početke. Danas svi horoskopski znakovi koji žele promijeniti život imaju posebnu podršku zvijezda da lakše i jednostavnije ostvare ono o čemu su dugo razmišljali, ali u ranoj fazi nisu imali dovoljno energije, snage i volje, piše Republika .rs

Posljednji dani 2023. godine donose mnogo promjena zbog retrogradnog Merkura i Neptunovog kvadrata. Sada kada je Merkur otišao direktno, dolazi preko potrebna energija.

Danas, kada počinje mlad Mjesec u Jarcu, ovo može biti važno vrijeme da ponovo razmislite o tome šta želite, dok odlučite da li ćete zaista naporno raditi da biste ostvarili te želje. Ako mislite da vas ispunjavanje starih želja neće usrećiti, odbacite ih i stvorite nove želje koje će vam život obojiti radošću.

Mlad Mjesec je ujedno i lunarni mjesec kada treba da „podvučemo crtu“ i donesemo odluke koje će nam dobro poslužiti kako u bliskoj tako i u daljoj budućnosti. Ako pokušavate da razbijete neke loše navike – pušenje, nedostatak sna, sladokusce, zavisnost od alkohola i/ili gaziranih pića…, danas je idealan dan da „prekinete“ i „napravite novu promjenu“. Mlad Mjesec u Jarcu će vam dati snagu i disciplinu da se držite odluka koje donosite. Osjećat ćete veći osjećaj odgovornosti da kažete ne stvarima koje vam ne donose sreću.

Za neke horoskopske znakove ova lunarna promjena može dovesti i do “raskida ljubavne veze sa staklenim nogama ispunjenim svađama, ljubomorom i bolnim svađama”. Jednostavno, lako možete eliminisati iz svog života sve što vam ne služi u ovoj mjesečevoj fazi i stvoriti prostor da vam se dogode dobre stvari.

Međutim, mladi mjesec neće od sebe napraviti “čistilište”; svaki znak ima potrebu da to učini za sebe, a planetarna podrška će vam poslužiti kao dobri duhovi koji će vam dati snagu da istrajete. Danas je idealan dan za početak dijete. Ako želite da izgubite višak kilograma, odmah se potrudite da uvedete nove navike u ishrani.

Štaviše, mlad mjesec je mjesečeva promjena, što je vrlo pogodno za uljepšavanje. Ako se ošišate ovog dana, kosa će vam brže rasti. Osim toga, svaki kozmetički tretman koji primite bit će uspješniji.

Ako želite da promenite nešto u poslovnom okruženju, uradite to za vreme mladog meseca: tražite povišicu ili bolju poziciju i nadređeni će se sastati sa vama.