Izvanredna maska ​​za piling stopala postala je nevjerovatno popularna među onima koji cijene čuda prirodnih kozmetičkih proizvoda. Posljednje što neko želi je imati suhu i žuljevu kožu na stopalima, zbog čega smo otkrili izuzetan recept za piling masku koja će vaša stopala učiniti nevjerovatno glatkima i savršeno pripremljena za izlaganje u elegantnim sandalama.

 

 

 

Čini se da beskrajne pripreme za ljeto obuhvataju širok spektar zadataka. Od brige o našoj koži, uklanjanja neželjenih dlačica, postizanja sunčanog sjaja, usavršavanja manikira i eksperimentiranja s novim frizurama, čini se da uvijek postoji nešto za raditi. Međutim, usred svih ovih rituala ljepote, naša stopala često bivaju zanemarena. Svi se trudimo da izbjegnemo suhe i žuljeve pete, ali nažalost, naš zauzet raspored rijetko nam dozvoljava da posvetimo vrijeme svakodnevnom ribanju stopala radi prevencije. Srećom, otkrili smo izuzetan recept DIY maske za piling stopala koja pruža vrlo efikasno rješenje za ovaj problem.

 

 

 

Da bi pripremila piling za stopala, jednostavno sjedini 1 kašiku suncokretovog ulja, 1/2 šolje krupne morske soli, 3 kapi eteričnog ulja ruzmarina i 3 kapi eteričnog ulja mente u maloj posudici. Ovom mešavinom ćeš omogućiti efikasno uklanjanje suve kože.Pre nanošenja pilinga, uroni stopala u rastvor jabukovog sirćeta i sode bikarbone, koji se priprema mešanjem 2 šolje jabukovog sirćeta, 2 šolje tople vode i 1 kašike sode bikarbone u velikoj posudi. Drži stopala u ovom rastvoru oko 20 minuta kako bi omekšala kožu.

 

 

Nakon potapanja, nanesi pripremljeni piling na stopala i nežno ih masiraj 5 do 10 minuta. Isperi stopala nakon pilinga, a ukoliko je potrebno, ponovi postupak ili koristi kamen za stopala za dodatno uklanjanje zadebljale kože.Završi tretman hidratantnim uljem, poput kokosovog ili jojoba ulja, kako bi zadržala vlagu u koži. Za dodatnu mekoću, nosi pamučne čarape nakon nanošenja ulja barem pola sata. Tvoja stopala će biti spremna za šetnju u omiljenim sandalama.