Mnogo je nesretnih muževa koji imaju razne probleme sa svojim ženama. Iako postoje razni bračni problemi koji se mogu pojaviti, postoje neke uobičajene pritužbe.

Ako niste pažljivi, jedan ili više ovih kamena spoticanja u vezi može stvoriti nepremostive prepreke bračnoj sreći.

Dobra vijest je, s druge strane, da postoje načini da se identificiraju i prevaziđu potencijalni problemi prije nego što prouzrokuju trajnu štetu.

Evo osam najčešćih pritužbi koje nesretni muževi imaju na svoje žene:

1. Uvijek je mrzovoljan
Kada je razgovarala sa suprugom, njen ton je bio ispunjen negativnošću, ljutnjom i kritikom. Ako on pokuša da izrazi zabrinutost ili pritužbe u vezi sa brakom, ona postaje ludo odbrambena i svaljuje krivicu na njega umesto da ga sluša.

2. Stalno prigovaranje i upravljanje
Kada bi joj muž bio slobodan, ona bi “jurila” do njega i naredila mu da popravi stvari po kući. Da je bio vani s prijateljima, stalno bi mu pisala poruke s pitanjem kada će se vratiti.

3. “Zabranjuje” mu bacanje
Kad bi je pogledao, zakolutala bi očima. Ako bi posegnuo za njom u krevetu, ona bi mu okrenula leđa. Ako bi se u tim rijetkim prilikama ipak prepustio i uživao, uglavnom bi ležao u krevetu, zureći u plafon, čekajući da se završi.

4. Prestaje da brine o sebi
Bilo da prestane da vježba ili odustane i izgubi energiju i entuzijazam za život, žena koja se osjeća neprivlačno često se emocionalno i fizički povlači iz braka.

5. “Mama” je njena glavna karakterna osobina
Više se ponaša kao “mama” u svakoj situaciji, čak i tokom romantične večere sa suprugom. Zapamtite, brak zasnovan na tome da se prema svom partneru odnosi kao prema djetetu često uopće ne izgleda kao brak, već kao “dječiji vrtić”.

6. Ona je roditelj broj jedan
Kao vođa roditeljske grupe, odmah je “loše” reagovala na svog muža kad god je pokušao da bude otac ili roditelj svojoj deci na bilo koji način koji je smatrao prikladnim. Kao rezultat toga, lišila je svoju djecu očeve brige i discipline i stvorila klin između sebe i njenog muža.

7. Ne zna kako da bude zahvalna
Bilo da je njen muž radio duge sate ili je proveo dugi vikend gradeći dvorišnu terasu koju je želela, ona je njegov trud uzimala zdravo za gotovo i nije pokazala da ceni sve što je učinio za nju ili porodicu.

8. Ona nema svoje interese
Ona nema interesovanja ili hobije van braka ili porodice. To ga čini “predvidljivim” i “dosadnim” društvom s rijetko zanimljivim temama za razgovor.

Dobro razmislite o odgovorima na ova četiri pitanja:

Kako unijeti više pozitive i romantike u svoj brak?
Kako možete učiniti da se vaš muž osjeća vrijednijim i željenijim?
Kako ga možete odgojiti da bude sposoban, brižan roditelj?

Kako ga usrećiti?
Vjerovali ili ne, pokušaj usrećivanja vašeg muža je najsigurniji način da ga motivirate da usreći i vas. Djela ljubavi i uvažavanja privući će isto ljubazno i ​​cijenjeno ponašanje od drugih strana. Pozitivnost i entuzijazam privlače – Pozitivnost i entuzijazam. Zabava i ljubav privlače – zabava i ljubav,