Dok se vodica za ispiranje usta obično koristi za osvježavanje daha i ubijanje bakterija u ustima, ima i niz drugih upotreba.
Zbog svojih antibakterijskih svojstava i svježine, vodica za ispiranje usta može se koristiti i za čišćenje različitih dijelova vašeg doma. Vodicu za ispiranje usta možete koristiti za čišćenje mašine za pranje veša, dezinfekciju toaleta, čišćenje oluka, pa čak i produžiti život svežeg rezanog cveća.

Stavite 300 ml vode za ispiranje usta u bubanj vaše mašine za pranje veša. Uključite mašinu i pustite da se jednom opere. Vaša mašina za pranje veša će biti čista i sveža.

Takođe možete očistiti WC šolju. Raspršite tekućinu za ispiranje usta na šolju i ostavite da odstoji 30 minuta. Očistite šolju toaletnom četkom i pustite vodu. Toalet će biti čist i bez bakterija.

Uz pomoć vodice za ispiranje usta možete i odčepiti odvodne kanale. Vodu za ispiranje usta stavite u odvod i ostavite da odstoji tridesetak minuta, a zatim pustite jak mlaz vode kako biste isprali vodu i odčepili odvod.

Ako volite uzgajati cvijeće kod kuće, morate znati ovaj trik kako biste ga zadržali što duže. Napunite vazu vodom. Stavite kašičicu vode u usta. Umetnite cvijeće. Zahvaljujući ovom savjetu produžit ćete vijek vašeg rezanog cvijeća.