Ova stara metoda s Bliskog istoka može biti rješenje za sve vaše probleme s neželjenim dlačicama. Žene su je stoljećima koristile za uklanjanje dlačica iznad usana, a u posljednje vrijeme postala je popularna i u Americi.

Metoda koristi potpuno prirodne sastojke i, osim što uklanja dlačice, djeluje i pomlađujuće. Ako ste umorni od korištenja voska, traka za depilaciju ili kemikalija, možda je vrijeme da isprobate ovu blagu i učinkovitu metodu koristeći masku s medom, zobenom kašom i limunom.

Jedna od prednosti ove smjese je njena brza i jednostavna priprema, te nećete osjetiti peckanje jer ne sadrži kemikalije. Potpuno je prirodna i bezbolna metoda, a što je najvažnije, vrlo je djelotvorna.

Sastojci potrebni za ovu smjesu:

  • Med
  • Zobena kaša
  • Limunov sok

Postupak pripreme:

Pomiješajte sve navedene sastojke dok ne dobijete glatku i jednoličnu smjesu.
Nanesite smjesu na dijelove lica s neželjenim dlačicama, trljajući nežno u kružnim pokretima.
Ostavite smjesu da djeluje na koži 15 minuta. Isperite smjesu toplom vodom.

Nakon tretmana nanesite hidratantnu kremu kako bi vaša koža ostala njegovana i meka. Postupak ponavljajte 2 do 3 puta tjedno za najbolje rezultate. U roku od mjesec dana, dlačice bi trebale biti znatno rjeđe ili potpuno nestati. Ova metoda ne samo da je prirodna i nježna, već pruža dugoročne rezultate u uklanjanju dlačica bez iritacije kože.

Evo još nekoliko prirodnih metoda koje možete isprobati:

Šećerna pasta (Sugaring)

Sastojci: šećer, voda, limunov sok.

Priprema:
Pomiješajte 2 šalice šećera, 1/4 šalice vode i 1/4 šalice limunovog soka u loncu. Zagrijavajte smjesu na laganoj vatri dok ne postigne zlatno-smeđu boju. Ostavite da se ohladi do temperature koja je sigurna za kožu.
Primjena: Nanesite toplu smjesu na kožu u smjeru rasta dlaka, a zatim čvrsto pritisnite traku tkanine preko smjese. Brzo povucite traku u suprotnom smjeru od rasta dlaka.

Kurkuma

Sastojci: kurkuma, mlijeko ili voda.

Priprema:
Napravite pastu miješanjem kurkume i malo mlijeka ili vode dok ne dobijete gustu smjesu.
Primjena: Nanesite pastu na područje s dlačicama i pustite da se osuši, a zatim isperite toplom vodom. Kurkuma usporava rast dlaka i s vremenom može pomoći u smanjenju vidljivosti dlaka.

Jaje i šećer

Sastojci: 1 jaje, 1 žlica šećera, 1/2 žlice kukuruznog brašna.

Priprema:
Pomiješajte sastojke dok ne dobijete gustu pastu.
Primjena: Nanesite pastu na područje s dlačicama, pustite da se osuši, a zatim povucite kao masku. Ova metoda može biti posebno učinkovita za uklanjanje finih dlačica.

Limunov sok i med

Sastojci: limunov sok, med.

Priprema:
Pomiješajte 2 žlice limunovog soka s 2 žlice meda.
Primjena: Nanesite smjesu na područje s dlačicama i ostavite da djeluje 15-20 minuta prije ispiranja. Ova smjesa djeluje kao prirodno sredstvo za izbjeljivanje i slabljenje dlačica.
Sve ove metode zahtijevaju redovitu upotrebu kako bi pokazale rezultate. Također, važno je napomenuti da bi osobe s osjetljivom kožom trebale napraviti test na malom području kože prije primjene tih prirodnih metoda na većim područjima, kako bi se izbjegle moguće alergijske reakcije ili iritacije.

Bazga i ulje

Sastojci:

Svježe listove bazge i maslinovo ulje.

Priprema:
Sameljite svježe listove bazge da dobijete pastu. Pomiješajte dobivenu pastu s malo maslinovog ulja kako bi postala primjenjiva.
Primjena: Nanesite smjesu na područje s dlačicama i ostavite da djeluje 20-30 minuta. Potom isperite toplom vodom. Ova metoda može pomoći u slabljenju korijena dlačica, što s vremenom može dovesti do njihovog smanjenja.

Ova metoda koristi prirodna svojstva bazge koja mogu pomoći u umirivanju kože i potencijalnom smanjenju rasta dlačica. Kao i kod ostalih prirodnih metoda, za vidljive rezultate potrebno je redovito koristiti smjesu. Preporučuje se testirati na malom području kože prije šire primjene kako bi se provjerila reakcija kože.