Postati agent FBI-a nije put otvoren bilo kome; to zahtijeva određeni skup vještina i kvaliteta koje ne posjeduju svi. Shodno tome, da bi se pojednostavio proces zapošljavanja i identifikovali najpogodniji kandidati za ovu cijenjenu američku vladinu agenciju, oni koji su odgovorni za vođenje intervjua moraju osmisliti efikasne metode kako bi otkrili ne samo prednosti i slabosti kandidata, već i njihove intelektualne sposobnosti i sklonost detaljima. Ove procjene služe kao ključni faktori u određivanju potencijala pojedinca za uspjeh u FBI-u i osiguravaju da se biraju samo najizuzetniji pojedinci kako bi zaštitili sigurnost nacije.

 

Nije svako dorastao zadatku postati agent FBI-a. Kako bi suzili broj potencijalnih kandidata, osobe koje obavljaju intervju za ovu američku državnu agenciju moraju identifikovati njihove prednosti, mane, inteligenciju i sposobnost opažanja detalja.TheMagicMatt, poznat kao Metju Palandra na TikToku, podelio je zagonetku koju FBI, navodno, postavlja kandidatima na intervjuu. U zagonetki, muškarac i žena izlaze na piće, oba dobijaju ledenu vodu, ali samo muškarac umire od otrova. Kandidati su morali razmisliti o razlici u njihovim postupcima.

 

Odgovor na zagonetku je otkriven – žena je pila brzo zbog žeđi, unoseći malu količinu otrova, dok se led nije otopio na vreme da bi je otrov usmrtio. Muškarac je pio polako, unosioći veliku količinu otrova jer se led u njegovoj čaši istopio.

 

 

Ovo pitanje otkriva duboko razumevanje situacije i sposobnost logičkog zaključivanja, karakteristike koje su od suštinskog značaja za posao u FBI-u.Ova istraga pokazuje dubok nivo razumijevanja trenutnih okolnosti i sposobnost logičnog razmišljanja, dva osnovna atributa koja su neophodna za karijeru u Federalnom istražnom birou.