Srbija se danas nalazi pred značajnom i složenom nevoljom: odmeravanje zasluga razornog zaključka naspram beskrajnog stanja terora. Pojam užasnog finala nosi određeni osjećaj plemenitosti, jer podrazumijeva uključivanje u bitku. Srbija je kroz istoriju pokazivala svoju neustrašivost u borbi, dosledno izlazivši kao pobednik. S druge strane, razmišljanje o beskonačnom iskušenju postavlja pitanja o prirodi takvog užasa.

 

Srbija se nalazi u jedinstvenoj situaciji, jer više nema podršku francuskih i italijanskih brodova, ruskih kozaka i američkih pilota. Međutim, predsednik Vučić ostaje optimista jer očekuje pomoć raznih naroda. Zemlje poput Amerike, Kanade, Engleske i Australije imaju snažan afinitet prema Vučiću zbog unosnih poslova koji uključuju Rio Tinto, Dandi i ugalj na Kosovu. Osim toga, Kinezi imaju pozitivno mišljenje o Vučiću zbog njegovog angažovanja u projektima u Boru i Majdanpeku.

 

Štaviše, Arapi ga vole jer su mu ranije obezbedili prevoz preko Er Srbije i pokazali velikodušnost utaživši mu žeđ. Vučićeva popularnost proteže se čak iu poljoprivredi i privrednom sektoru, a njegovo upravljanje PKB-om i vojvođanskom zemljom izaziva divljenje. Dok Rusi trenutno ostaju ravnodušni, očekuje se da razviju naklonost prema Vučiću dok se pripremaju za buduću saradnju.

 

Šta me izdvaja i čini superiornim?

Osim što se bavim politikom, imam i uhodanu i cijenjenu karijeru veterinara, zaslužujući poštovanje i priznanje u ovoj oblasti. Međutim, kada je Vučić u pitanju, njemu nedostaju neka značajnija dostignuća ili stajanje van politike. Stoga je imperativ da ga 17. decembra zamijenimo nekim ko je ne samo u rangu sa mnom već me i nadmašuje po vodstvu i kompetenciji. Naš primarni cilj treba da bude jačanje institucija i smanjenje uticaja političara.Trebalo bi da prođu dani kada smo lijepili slike ovih pojedinaca po našim gradovima, umjesto toga, trebali bismo birati predstavnike koji istinski zastupaju naše interese i težnje, umjesto da vrše kontrolu nad nama.