U periodu kada se Merkur kreće retrogradno, postoji mogućnost nastajanja smetnji tokom putovanja, nesporazuma u komunikaciji, smanjenog fokusa i jasnoće, te osjećaja neizvjesnosti kada je u pitanju izvršavanje planova. Međutim, važno je napomenuti da se konačni retrogradni Merkur ove godine razlikuje od prethodne dvije pojave dok prelazi iz Jarca u Strijelca, što sugerira da će pokazati povećani nivo nemira i nelagode u odnosu na ono što se obično doživljava.

 

 

Dok planete plešu i tkaju svoje zamršene obrasce, Ovan, Jarac, Rak i Vaga će se naći u navigaciji kroz mnoštvo transformativnih iskustava. Od neočekivanih izazova do uzbudljivih prilika, ovi znakovi će biti testirani, gurnuti izvan svojih zona udobnosti i ohrabreni da rastu i evoluiraju. Na njihove veze, karijere i lične težnje će duboko uticati kosmičke plime. Ovan, Jarac, Rak i Vaga biće pozvani da prihvate promene, prilagode se novim okolnostima i veruju kosmičkim silama koje vode njihove puteve. Iako putovanje može biti intenzivno i ponekad neodoljivo, ovi znakovi posjeduju urođenu otpornost i unutrašnju snagu koja će im pomoći da se kreću kroz nebeske lavirinte i izađu kao pobjednici.

 

 

Prihvaćanjem kosmičkih energija i prepuštanjem toku svemira, Ovan, Jarac, Rak i Vaga naći će se na transformativnom putovanju koje će oblikovati njihove sudbine i postaviti pozornicu za budućnost ispunjenu obiljem, uspjehom i ispunjenjem.čaja da sebi date dovoljno vremena za navigaciju kroz ove izazove.

 

 

 

Podstičući samorefleksiju, retrogradni Merkur nudi priliku da se ispravi sve neravnoteže u oblastima u kojima ona možda nedostaje.Stoga postaje imperativ zastati usred haosa i odvojiti se od njihove neposredne okoline, što podstiče preispitivanje nečijeg identiteta i svrhe. Ipak, mudro je biti oprezan i suzdržati se od bilo kakvih značajnih promjena dok se ovaj period ne završi.  Za to vrijeme savjetuje se da ne žurite i ne žurite s bilo kakvom odlukom.