Recept za kolač bez šećera, sa svega 175 kalorija, postao je omiljen među damama koje vode računa o svom izgledu, a posebno ga obožava glumica koja ga jede svakog dana. Sastojci za ovaj ukusan desert uključuju zreli avokado, 120 grama kokosovog mleka, 200 grama borovnica, 100 grama badema, 20 grama soka od limuna i nekoliko listova nane.

Priprema počinje sečenjem avokada na pola, uklanjanjem koštica i izdvajanjem pulpe sa kože. Zatim se kokosovo mleko sipa u posudu za mešanje, dodaje pulpa avokada i limunov sok. Ako želite slađi ukus, možete dodati pola banane, ali treba imati na umu da će to povećati kalorijski sadržaj.Sastojci za ovu poslasticu uključuju zreo avokado, 120 grama kokosovog mleka, 200 grama borovnica, 100 grama badema, 20 grama soka od limuna i nekoliko listova nane.

Bitno je koristiti zreo avokado kako bi desert dobio pun ukus i kremastu teksturu. Zatim se u posudu za mešanje sipa kokosovo mleko, dodaje avokado pulpa i sveže cedjen sok od limuna. Ako želite da desert bude slađi, možete dodati pola banane, ali valja imati na umu da će to povećati kalorijski sadržaj.Svi sastojci se muti dok smesa ne postane svetla i prozračna. Po želji, u ovom koraku možete dodati cimet, ekstrakt vanile, mlevenu kafu ili kakao kako biste obogatili ukus.

Nakon toga, borovnice se peru, suše i melju blenderom, čime se dobija sočan i osvežavajući voćni preliv.Slojevi avokado smese i voćnog preliva se smenjuju u posudi, a zatim se desert završava dekoracijom orašastim plodovima i svežim listovima nane. Ako volite dodatnu čokoladnu notu, možete posuti kakaom. Ovaj desert ne samo da pruža slatko zadovoljstvo bez upotrebe šećera, već i predstavlja nutritivno bogat izbor sa niskim kalorijama, čineći ga savršenim uživanjem za one koji žele održavati balans između zdrave ishrane i poslastica.