Nikola T. (55) iz Novog Sada navodno je u ponedeljak popodne u njihovoj kući u Ulici Diane Budisavljević električnom bušilicom na podlo i zlokoban način udario suprugu Gordanu T. (52) po glavi. Vidovdanskom naselju na Klisi i izbola joj lobanju, određeno je zadržavanje do 48 sati. Nesrećna žena je bila beznadežna, a kada je hitna pomoć stigla u njen dom, lekari su mogli samo da je konstatuju mrtvu. Osumnjičeni će sutra biti priveden pred tužilaštvo i za krivično djelo koje mu se stavlja na teret prijeti mu kazna doživotnog zatvora.

Zašto je Nikolaj ubio suprugu na tako stravičan način motivisana je ljubomorom, kako sada sumnjaju komšije, utvrdiće istraga. Nakon krvavog zločina, gvozdenom žicom je oko vrata vezao cigle i kamenje, a potom se svojim “golfom” odvezao do nekoliko kilometara udaljenog Demelinskog mosta. Tamo je parkirao auto na sredini, izašao napolje i ubrzo skočio u kanal Dunav-Tisa-Dunav, odakle je živ izvučen i odveden u bolnicu. Obaviještena je i policija, koja je ubrzo stigla do mosta, gdje su, kako saznajemo, zatekli i jednu od dvije kćerke, koja im je rekla da im je otac ubio majku.

 

Kada je policija stigla u Goldaninu kuću, zatekla je Goldanu kako leži u lokvi krvi bez znakova života. Komšije su malo znale o prošlosti porodice. Prema nezvaničnim pričama koje se danas mogu čuti, Nikolajev otac je ubio majku kada je bio veoma mali. Jedna od njihovih ćerki je, kako nam je rečeno, navodno rekla da joj je majka ispričala o očevoj tragediji iz djetinjstva. Dan nakon strašne tragedije, u Ulici Diane Budisavjević u novosadskom naselju Vidovdan zavladala je tišina i neverica. U kući koju je policija zaplijenila nije bilo nikoga. Njihove dvije kćerke, od 22 i 24 godine, sklonile su se kod tetke, majčine sestre. Na ulaznim stepenicama pas tužno čuva kuću.