Potomci Žarka Lauševića, zagrljeni na svečanosti u znak sećanja na svog voljenog oca, viđeni su kako bučno plaču. Okupljajući se prvi put u javnom ambijentu, deca Žarka Lauševića su se zagrlila, lica ispunjena tugom, a srca otežanih od tuge, dok su se u suzama opraštali od svog voljenog oca ispraćajući ga na večno počivalište.

Povod je označio značajnu prekretnicu za porodicu Žarka Lauševića, jer su se njegova djeca, sin Dušan i kćerke Jan i Asja prvi put zajedno pojavile u javnosti. Ovo okupljanje održano je tokom srceparajućeg parastosa u čast Žarka Lauševića. Uz Žarkovu ožalošćenu udovicu Anitu, troje braće i sestara stajalo je ujedinjeno, primajući saučešće prijatelja, porodice i poznanika koji su dijelili njihovu tugu.

Iako ih je patnja ostavila bez riječi, samo njihovo prisustvo dovoljno je govorilo o dubokom gubitku koji su doživljavali. Potomstvo Žarka Lauševića pažljivo je upijalo sećanja na očeve profesionalne poduhvate, lična iskustva, dostignuća i cenjene trenutke iz prednjeg prostora za sedenje. Dušan, Asja i Jana našli su utehu jedno u drugom i otkrili da je ovaj poražavajući i neblagovremeni odlazak samo ojačao njihovu vezu, zbližio ih više nego ikada ranije. Pored njih stoji Anita, Žarkova supruga i Janina majka.

Anita je stvorila izvanrednu vezu sa Žarkovom djecom iz prethodnog braka. Odvojimo trenutak da spomenemo da je Žarko, tokom prve bračne zajednice sa suprugom Majom, bio blagoslovljen radosnim dolaskom dvoje potomaka, i to njihove voljene kćerke Asje i dragog sina Dušana. Ova dva izuzetna pojedinca od tada su se otisnula preko ogromnog okeana u Sjedinjene Američke Države, gdje su uspostavili svoje živote i slijedili svoje umjetničke strasti.