Fotografije iz djetinjstva nam neosporno pružaju uvid u našu prošlost. U najmanju ruku, ti uhvaćeni trenuci nas kao male djece, blistavih od radosti i obučeni u odjeću koju su odabrali naši roditelji, služe kao vizualni prikaz naših najranijih sjećanja, oslikavajući obim naše sreće, aktivnosti kojima smo se bavili i čak i društvo koje smo držali tokom tih godina formiranja.

 

Dodatni dokazi koji potkrepljuju ovu tvrdnju mogu se vidjeti na fotografiji Ognjena Amidžića iz djetinjstva. Nedavno je voditelj podijelio svoju sliku kao malog djeteta, star oko sedam godina, u društvu nekih neidentifikovanih osoba za koje se čini da su mu prijatelji. Iako njihovi identiteti ostaju nepoznati zbog postavki privatnosti, evidentno je da su oni od velikog značaja za Amidžića, jer su vjerovatno imali ključnu ulogu u njegovim godinama formiranja. Ovaj nostalgični snimak ne samo da rasvjetljava Amidžićev lični karakter i kvalitete kao prijatelja, već pruža uvid u njegov trenutni društveni krug i tipove pojedinaca kojima bira da se okruži.

 

Nažalost, Ognjenov život u rodnom Šapcu bio je u senci prerane smrti njegovog oca, cenjenog novinara Zorana Amidžića. Ognjen je često nalazio utehu u prisećanju na svog pokojnog oca, jer su ta sećanja bila pretežno ispunjena trenucima i dostignućima koji su mu činili neizmeran ponos. Opšte je poznato da je Ognjen otac sina Matije, kojeg deli sa bivšom suprugom Danijelom Dimitrovskom.

 

Ognjen ima veliku vjeru u Matiju, vjerujući da će ići njegovim stopama i nastaviti svoju zaostavštinu. Ognjen se trenutno nalazi u romantičnoj vezi sa sedamnaest godina mlađom koleginicom Minom Numanović. Zanimljivo je da Mina živi u drugoj državi, a par željno iščekuje dolazak njihovog prvog zajedničkog djeteta.