Evo kako da spriječite smrzavanje vašeg prtljažnika i energično ga očistite ujutro

Uz nekoliko savjeta koje smo vam donijeli, ujutro možete ići na posao a da se ne smrznete dok grebete staklo svog ljubimca i psujete zimu i led.

1. Pomiješajte sirće i vodu u omjeru 3:1 i sipajte u bocu sa raspršivačem. Poprskajte ga na vozačevo sedište noću kada nije zaleđeno.To će sprečiti stvaranje leda preko noći i da se sledećeg jutra nađete u autu bez prethodnog čišćenja. Uživajte u zimi tako što ćete svake noći prskati sva stakla na automobilu.

2. Pomiješajte alkohol i vodu u omjeru 2:1 i sipajte u bocu sa raspršivačem. Prskajte prozore noću kada na njima nema leda. Ova tečnost će trenutno ukloniti led iz vaše čaše i možete je koristiti za čišćenje čaše ujutro kada je malo smrznuta. Možete poprskati unutrašnjost prtljažnika kako biste spriječili zamagljivanje.

3. Obavezno dodajte 5 kašika alkohola u tečnost za brisače da biste izbegli zaleđivanje i ružne linije kada je prskate po staklima automobila. Koristite kao i obično, samo dodajte alkohol kako biste spriječili stvaranje leda na vjetrobranskom staklu.

U tim slučajevima će vam dobro doći i staro ćebe ili karton koji možete noću staviti na vrh kofera i tako potpuno prekriti staklo. Obavezno pritisnite krajeve ćebeta ili kartona na vrata kako biste ih držali na jednom mjestu. Ujutro, jednostavno pomjerite pokrivač tako da možete pokriti i ostale prozore vašeg automobila.