U decembru 2000. godine, tri dana prije Božića, policajac Gene Eyster primio je kasno noćni poziv da je beba pronađena napuštena u kartonskoj kutiji.

Novorođenče su pronašli studenti u hodniku stambene zgrade u South Bendu u Indijani. – Bio je umotan u ćebe i flanelsku košulju. Eyster (70) com je rekao da nema vijesti. Esther je rekla da je sa sobom ponio plišanog medvjedića kako bi utješio bebu na putu do bolnice. – Samo želim da zna da mu je stalo – rekla je Esther.

Tokom istrage, Esther je počela pričati o ovom djetetu, koje je rođeno nekoliko dana prije Božića i stavljeno u kutiju, a po mom mišljenju ta kutija su bile jasle, i tako je ono postalo razum djeteta Isusa. . Esther je odahnula kada je saznala da je dijete smješteno kod sjajnih hranitelja. Život ide dalje i novi slučajevi se nastavljaju pojavljivati, ali Esther je rekla da on nikada ne prestaje misliti na svoju djecu.

https://twitter.com/explore?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1786301066486895007%7Ctwgr%5E5a8cdeba2ec60f0cd32c879dd8dfa64e783cbeb2%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kurir.rs%2Fplaneta%2F4386654%2Fpolicajac-pre-23-godine-nasao-bebu-u-kutiji-odneo-je-u-bolnicu-i-ostavio-kada-mu-je-umro-sin-sudbina-je-umesala-prste

– Pitam se “Šta mu je bilo, ne daj Bože, jesam li ga ikada uhapsio?” Je li još živ? – rekla je Esther. Esther, koja je otišla u penziju 2019., nedavno je dobila odgovor – dok sjedim ovdje 23 godine kasnije, zvoni telefon. Ovo je policajac Josh Morgan sa mladićem po imenu Matthew Hegedus Stewart. – Rekao mi je:

“Nećete verovati, ali mali Isus sada sedi pored mene. On je moj novi policajac pripravnik – rekla je Ester. Morgan i Hegedus-Stewart ubrzo slažu slagalicu neobičnog života, a kada policija reaguje na situaciju u apartmanima Park Jefferson (istoj zgradi u kojoj je Hegedus-Stewart napušten) sve je počelo da se raspliće. – Kada smo stigli tamo, rekao sam da sam tamo bio napušten kao dete. Morgan je zatim pogledao izvještaj i vidio ime Gene Astairea priloženo uz njega. – rekao je mladić.

ŠTA TREBA DA SE JEDE NA VELIKI PETAK, A ŠTA NIKAKO NE SME DA SE IZNOSI NA TRPEZU: Greška koja se nesvesno potkrada svima

Veliki petak je dan strogog posta bez ikakvih proslava, bez obzira da li se poštuje Uskršnji post ili ne. Proslave praznika i neradni dani kod većine ljudi počinju na Veliki petak, ali to nije razlog da se na ovaj dan veselite i jedete puno masti. Prema kašrutu, mogu se posluživati ​​samo namirnice pripremljene isključivo na vodi: pareno povrće, sveže ili sušeno voće i povrće, kao i hleb, med i pareni pirinač, čips, oblatne i drugi konditorski proizvodi koji ne sadrže mleko. Sadrži ulje ili margarin. Latruk i žele bomboni nisu idealni jer sadrže želatin. U većini porodica u Srbiji veruje se da na Veliki petak treba jesti ribu i riblju čorbu, kao i krompir salatu prelivenu uljem, što je po običaju neprimereno. pravoslavni kanon.

Dodavanje soli u hranu je posebno obeshrabreno jer se smatra “dodavanjem soli na Isusove rane”. Viljuške i noževe takođe ne treba koristiti prilikom jela, jer je Uskršnji post veoma strog i vernici koji se striktno pridržavaju njegovih pravila treba da poste i piju vodu pre zalaska sunca na Veliki petak. Od ove prakse izuzeta su samo djeca, trudnice i bolesnici. Sveštenici ističu da post u pravoslavnoj crkvi znači uzdržavanje ne samo od određenih namirnica, već i od svih oblika grešnog ponašanja, misli i želja.