Zimi nema puno sunčeve svjetlosti, pa se ormar sporije suši.

Veliki problem nastaje kada odeća predugo stoji i ima čudan miris i onda je moramo ponovo prati.

Nudimo vam savete kako da sušite odeću zimi kao i leti.

Prozračiti, ne sušiti na radijatoru.

Za neke ljude, jedino rješenje je sušenje rublja kod kuće. U tom slučaju važno je stvoriti cirkulaciju zraka i redovito provjetravati. Na ovaj način odjeća će se brzo osušiti, čime će se spriječiti stvaranje buđi u stanu. Nemojte sušiti odjeću na radijatoru jer ćete tako omogućiti da se u njemu skupljaju bakterije i rizikujete da u stanu dobijete spomenutu buđ, a to niko ne želi.

Nemojte puniti mašinu za sušenje veša.

Sušilica koja se koristi za sušenje rublja ne smije se puniti do kraja. Ostavite razmak između tkanina kako bi zrak mogao slobodno strujati.

Kad je sunce…

Ako je napolju sunčano, obavezno iznesite veš napolje. Odjeća se može smrznuti, ali kada je unesete unutra, brzo će se osušiti na sobnoj temperaturi.

Trik s ručnikom!

Ako nemate mašinu za sušenje veša, možemo vas posavetovati. Stavite unutra mokru odjeću i suhi ručnik. Peškir upija vlagu stvorenu u mašini za pranje veša i polako se suši sa ostatkom veša. Na ovaj način vaša će se odjeća sušiti brže i biti mekša i glatkija kada je izvadite iz mašine za pranje veša.

Peglanje polusuhe odjeće odmah, umjesto čekanja da se potpuno osuši, dat će bolje rezultate, a pegla će dodatno osušiti i dezinfikovati tkaninu.