Kada su Novak i Jelena Đoković kupili vilu, odmah su bili očarani njenom zadivljujuće dizajniranom baštom i prostranom parcelom sa koje se pružao prekrasan pogled na Avalu. Međutim, uprkos već jedinstvenim i slikovitim kvalitetama, par je želeo da doda svoj lični pečat kako bi ovu rezidenciju iz snova pretvorio u još očaravajuće i vizuelno privlačnije utočište.

Nakon razvoda prethodnih vlasnika, kuća je puštena na tržište, a zapanjujuće je objavljeno da je novi vlasnik Novak Đoković obezbedio ugovor za vrtoglavih 2,9 miliona evra. Na dizajn Jeleninog i Novakovog novopronađenog prebivališta pretežno su uticali vizuelni atributi španske hacijende. Ipak, oboje su čeznuli da mu unesu poseban i lični štih. Mačje mjaukanje nastavilo se sve do ranih jutarnjih sati, uporno i nemilosrdno odjekivajući kroz mrak, sve dok se konačno, vrata nisu otvorila, otkrivajući toplu i privlačnu unutrašnjost koja je nudila predah od hladnoće i obećavala udobnost.

Mačka, iscrpljena i oslobođena, iznutra omeđena novootkrivenim osjećajem radosti i zahvalnosti, a njeno mjaukanje sada je zamijenjeno predenjem zadovoljstva i osjećajem trijumfa. Prema izvještajima koji se nalaze u tabloidima, čini se da su navodne renovacije konačno privedene kraju. Sada je porodica Đoković, koju čine Novakovi roditelji Srđan i Dijana, zajedno sa decom Tarom i Stefanom, u mogućnosti da u potpunosti prigrle i bez ikakvih smetnji uživaju u svojoj mirnoj svetinji.

Svojim terapeutskim ambijentom, kao i bazenom, kaminom i raznim drugim luksuznim sadržajima, rezidencija Jelene i Novaka Đokovića na Kosmaju je posebno dizajnirana da pruži čisti užitak i opuštanje. Može se pretpostaviti da će par vjerovatno provesti većinu svog slobodnog vremena u ovom divnom utočištu. Da bismo proširili ovu temu, važno je dati detaljnije objašnjenje ideje o kojoj se raspravlja. Udubljivanjem u predmet, možemo steći sveobuhvatnije razumijevanje njegove složenosti i nijansi.