Državljanin Srbije koji se trenutno nalazi u Dubaiju rekao je da je danas Dubai pogodio jako nevrijeme i jaka kiša, a na internetu su se pojavili stravični video snimci i fotografije na kojima se vidi jaka kiša i poplava koja parališe grad. U Dubaiju su mnogi ljudi bili spriječeni da napuste svoje domove.

– Škola je zatvorena. Sve je pauzirano. Nema besplatne dostave ni za šta. Bukvalno, rekao je, sve je stalo i nisi mogao izaći iz kuće. Mnogi letovi su obustavljeni, video snimci pokazuju da se avioni jedva kreću po pistama zbog oluje, a vlasti su poslale tankere na poplavljene ulice i autoputeve.

Saobraćaj u gradu je drastično usporen, a gužve su se nagomilale i na snimku u nastavku, a fotografije dijelova grada bez struje pokazuju i neobičnu prirodu kiše. Ujedinjeni Arapski Emirati su suha zemlja na Arapskom poluostrvu, ali se povremeno javljaju hladne zime.

Kiša je padala i u Bahreinu, Kataru i Saudijskoj Arabiji. U međuvremenu, broj poginulih u poplavama u susjednom Omanu popeo se na 18, a više njih se vodi kao nestalo. Inače, nevreme je stiglo i do Hrvatske, gde je proglašeno i u Srbiji, gde su se već dešavale apokaliptične scene.

VREME JE DA POSADITE JAGODE U SAKSIJE: Poštujte ova pravila, negujte ih na OVAJ način i imaćete prelepe voćke na balkonu

Ljubitelji jagoda koji nemaju baštu ili dvorište mogu uzgajati jagode u saksijama kao sobno cvijeće, na balkonima ili terasama prema svojim potrebama. Za sadnju se koriste saksije različitih veličina, od deset do trideset centimetara u prečniku. Odabranu saksiju treba napuniti rahlim i plodnim tlom, a u saksiju po veličini saksije posaditi 1 do 3 sadnice jagode.

Živa ograda od jagoda može se saditi tokom cele godine, od početka marta do kraja novembra, mogu se koristiti sve sorte živice jagode, ali za ovaj način uzgoja treba birati sorte sa visokim prinosom i atraktivnim plodovima. Prije svega, potrebno je zasaditi takozvane “remontantne” sorte, čiji su plodovi zreli i sočni, između sredine maja i decembra. Preporučljivo je uzgajati Humiđento, Gem i Obari bjuti u saksijama. Ove tri sorte daju plodove tokom cele vegetacije, čak i tokom prve polovine zime ako se saksija stavi u toplu prostoriju.