U nedelju, 10. decembra, očekuje se nestabilno vreme u delovima Srbije, sa upaljenim narandžastim meteoalarmom za područje Bačke, Srema i dela Zapadne Srbije. Narandžasti meteoalarm ukazuje na opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Prema saznanjim meteorologa, postoji mogućnost velikih  snežnih padavina u okolini Užica i Novog Pazara.

 

U periodu od podneva do 18 časova očekuje se da će u pojedinim regionima Srbije, označenim roze bojom na meteorološkom radaru, doći do velikih snežnih padavina. Takođe, posebno za istočni deo Srbije podignuto je upozorenje o žutim vremenskim uslovima. Danas vam pružamo ekskluzivne  novosti o vremenskim prilikama, uključujući i prognozu prolaznih oblaka u pravcu zapada-severozapada koji će verovatno doneti padavine u većem delu zemlje. Padavine se očekuju u nižim predjelima, dok na višim nadmorskim visinama u planinskim područjima može doći do mješavine susnježice i snijega. Osim toga, u određenim područjima u sjevernim i zapadnim dijelovima zemlje tokom jutarnjih sati može se čak pojaviti ledena kiša na tlu.

 

 

Kasnije tokom dana, s približavanjem popodneva i večeri, u istočnom dijelu zemlje mogu se pojaviti slabe mješovite padavine, potencijalno praćene ledenim uslovima u nekim lokaliziranim područjima. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, čini se da će narednih dana biti značajnih snežnih padavina.

 

 

 

Naime, od 12. do 20. decembra velika je vjerovatnoća snijega, što stvara potencijal za slikovite zimske pejzaže. Osim toga, postoji šansa za snježne padavine u danima koji prethode novogodišnjoj noći, tačnije od 29. do 31. decembra. Ove prognoze izazvale su uzbuđenje među pojedincima koji željno iščekuju snježne prizore u ovo doba godine.