Žiri i publiku Supertalenta apsolutno je oduševio i oduševio takmičar Mato Horvat, koji je hrabro pokazao svoj neizmjerni talenat unatoč životu s cerebralnom paralizom. Brojni učesnici popularne TV serije Supertalent ispoljavaju izuzetne sposobnosti, ali postoje pojedinci koji uspevaju da ostave neizbrisiv utisak i duboko rezonuju kako kod gledalaca, tako i kod cenjenog žirija. Tijekom osme epizode emisije, talentirani pojedinac po imenu Mato Horvat, porijeklom iz živahnog grada Zagreba, izašao je na pozornicu kako bi pokazao svoje vještine.

Matovo divljenje Supertalentu je duboko, jer je strastveni pratilac emisije od svojih ranih dana. Konačno je stigao i trenutak koji je željno iščekivao i pružio mu priliku da nastupi pred cijenjenim žirijem. To je označilo ostvarenje Matovog životnog sna, značajnu priliku koju je prigrlio svim srcem. Još od devetogodišnjaka sam vatreni pratilac Supertalenta.

U stvari, imao sam sreću da oduševim publiku svojim prisustvom na velikom finalu prošle godine, iskustvo koje me je zadivilo i očaralo. Čisti sjaj i izvrsnost prikazani na toj pozornici su zaista bez premca, i nije ni čudo što moje divljenje Supertalentu nema granica.

Usred prezentacije, Mato je, glasom ispunjenim neodoljivim osjećajem zahvalnosti i uzbuđenja, podijelio ovaj osjećaj, sažimajući suštinu dubokog utjecaja koji je Supertalent imao na njegov život. Tolika je snaga i privlačnost ovog izvanrednog talent showa, koji rasplamsa snove i inspiriše pojedince da posegnu za zvijezdama. Zamislite moje krajnje zaprepaštenje kada sam dobio vijest da ću i ja dobiti nevjerovatnu priliku da i sam učestvujem u Supertalentu. Sama veličina emocija koje su u tom trenutku preplavile moje biće bila je neodoljiva, a suze radosnice su mi nekontrolisano tekle niz lice.