Belgijski TikToker David Baerten privukao je široku pažnju dok je orkestrirao razrađenu šemu, lažirajući vlastitu smrt, a potom priredivši vlastitu sahranu helikopterom. Njegova namjera je bila da otkrije prave pojedince koji su duboko brinuli o njemu i da svojoj porodici da vrijednu lekciju.

 

Čovek star 45 godina, zajedno sa suprugom i decom, hrabro je odlučio da inscenira sopstvenu smrt sa namerom da otkrije pravo mišljenje svojih najmilijih. Da odvažnost bude veća, jedno od njegove djece javno je proglasilo njegovu smrt na društvenim mrežama, popraćeno srdačnom porukom. “Počivaj u miru, tata. Nikada neću prestati misliti na tebe. Zašto je život tako nepravedan? Zašto? Trebalo je da budeš deda i imao si ceo život pred sobom. Volim te! Volim te! Nikada vas nećemo zaboraviti”, navodi se u poruci.

 

 

Na sahrani se okupila velika gomila članova porodice i prijatelja. Snimak koji su prisutni postavili na TikTok bilježi prizor ožalošćenih koji posmatraju helikopter kako se spušta u polje i nakon toga otvara vrata. Baerten samouvjereno izlazi iz aviona sa kamermanom u vuči. Dok on izlazi, članovi porodice i prijatelji jure prema njemu, željno ga grle i izražavaju svoje nefiltrirane emocije, dok drugi izgledaju zbunjeni. Brojni korisnici na društvenim mrežama hrabro su izrazili svoje negodovanje njegovim postupcima, ocijenivši ih okrutnim. U hrabroj izjavi na Touche Pas a Mon Poste, hrabro je izrazio svoju povrijeđenost zbog stalnog isključivanja i potcjenjivanja od strane vlastite porodice.

 

 

Sa  samopouzdanjem, on je isticao važnost podučavanja vredne životne lekcije – da nikada ne treba čekati da neko umre da bi se priznao njihov značaj. Samouvjereno je izjavio da je samo polovina njegovih rođaka prisustvovala njegovoj insceniranoj sahrani, otkrivajući mu ko zaista brine za njega. Na kraju je čvrsto zaključio da osjeća kajanje zbog šale nakon što je svjedočio iskrenim suzama koje su prolile njegove najmilije.