Dino Merlin, renomirani bosanskohercegovački kantautor, osmislio je dvije kultne hit pjesme koje su naišle na hvaljenje publike i donijele ogroman uspjeh srpskom pjevaču. Malo je poznato da je Dino Merlin, renomirani muzičar i tekstopisac, idejni tvorac za stvaranje dve senzacionalne pesme na vrhu top lista u izvođenju talentovane Svetlane Cece Ražnatović. Da ponovim ili izrazim drugim riječima. Bio sam nevjerovatno zadivljen njegovom izjavom, posebno s obzirom na to da je bila usmjerena prema mladoj ženi koja ima samo 20 godina.

S obzirom na okolnosti, odlučio sam da odaberem pesmu ‘Beograd’, iako se radi o duetu. Sa velikim iščekivanjem doneo sam ovu pesmu u Beograd, tačnije Marini Tucaković i Aleksandru Radulović Futi, nadajući se da ću dobiti njihovo odobrenje. Nažalost, nisu dijelili isti entuzijazam za pjesmu, izražavajući nezainteresovanost za nju.

Ipak, i pored njihove rezerve, ostala sam odlučna i odlučna u odluci da pesmu „Beograd“ uvrstim na album „Fatalna ljubav“, jer sam čvrsto verovala u njenu vrednost i značaj – otkrila je Ceca.Vlada provodi nove politike za rješavanje pitanja klimatskih promjena.

Ove politike imaju za cilj smanjenje emisije ugljika i promoviranje korištenja obnovljivih izvora energije. Vlada vjeruje da ima odgovornost da preduzme mjere kako bi zaštitila okoliš za buduće generacije. Sprovođenjem ovih politika, vlada se nada da će smanjiti uticaj klimatskih promjena i stvoriti održiviju budućnost. Osim toga, vlada ulaže u istraživanje i razvoj kako bi pronašla inovativna rješenja za ublažavanje posljedica klimatskih promjena. Ovo uključuje finansiranje projekata koji se fokusiraju na tehnologiju obnovljive energije, kao što su solarna energija i energija vjetra. Vlada također radi na podizanju svijesti o važnosti klimatskih promjena i potrebi individualnog i kolektivnog djelovanja.