U mnogim slučajevima za slab imunitet možemo okriviti genetiku. Međutim, u većini slučajeva problem leži u nekim našim navikama, uključujući lošu ishranu, loš kvalitet sna, i tu ne prestaje.

Mnogo je uzroka smanjenog imuniteta, uključujući lošu ishranu, nedostatak sna i nedovoljno tečnosti, ali često načini života nisu dobri za organizam. Obratite pažnju svaki dan kako biste ojačali svoj imunitet.

Koji su uzroci smanjenog imuniteta? U mnogim slučajevima za slab imunitet možemo okriviti genetiku. Međutim, u većini slučajeva problem leži u nekim našim navikama.

Oni su uglavnom:

Pothranjenost

pritisak

nedostatak sna

pretjeranog fizičkog napora

Loši sanitarni uslovi

Nema dovoljno fizičke aktivnosti

Nedovoljan unos tečnosti

Pušenje i piće

Sada kada imamo bolju ideju o tome kako naše vlastite loše navike doprinose lošem zdravlju, vrijeme je da razgovaramo o tretmanima za oslabljen imunitet.

Pošto se to nije dogodilo preko noći, neće ni nestati preko noći jer je imuni sistem složena mašina. Kako bi se stvari vratile u normalu, pročitajte kako ojačati imunitet.

Liječenje smanjenog imuniteta

Možete mu pristupiti sistematski – identificirati simptome, prebrojati i priznati neke od svojih loših navika, a zatim ih prekinuti. Na primjer, ovako:

Jedi zdravo. Jedite manje slatkiša, alkohola, vještačkih sokova i industrijski prerađene hrane bogate aditivima, konzervansima itd. Birajte namirnice poput svježeg voća i povrća, mesa, jaja, mliječnih proizvoda i zdravih masti za dobar imunitet. Na taj način ćete obezbijediti sve vitamine i minerale koji su vašem tijelu potrebni za dobro zdravlje. Na ovaj način, ako imate prekomjernu težinu, također ćete smršaviti, jer liječenje smanjenog imuniteta zapravo zahtijeva zdravu hranu koja potiče gubitak težine.

Obavezno uključite namirnice u svoju prehranu za koje se zna da imaju koristi za izgradnju zdravlja, kao što su med, propolis, đumbir, bijeli luk, cvekla, kopriva i još mnogo toga.

dovoljno sna. Možda vam se čini da je dan kratak i da imate toliko obaveza da ne možete sebi dozvoliti da se naspavate. Iako vam se može učiniti da je spavanje gubljenje vremena, nije!

San je prirodni proces regeneracije, odmora i oporavka tijela, a za liječenje smanjenog imuniteta potrebno je 6-8 sati sna dnevno.

Pravite povremene pauze jer naša tijela nisu dizajnirana da izdrže stalni fizički, mentalni, emocionalni i duhovni stres. Sve je to stresno, a vremenom ćete otkriti da se i vi umorite od normalnih stvari. Ako patite od kroničnog umora, preporučuje se da vodite dnevnik svojih aktivnosti. Pokušajte otkriti šta ste učinili, zbog čega ste se osjećali umorno, kada i da li su neke posebne okolnosti izazvale ovo. Zatim naučite: promijeniti loše stvari, pojednostaviti, bolje planirati svoje obaveze i povremeno usporiti.

Naučite se nositi sa stresom. Možda to ne možete izbjeći, ali morate to prihvatiti i promijeniti svoj stav prema tome i način na koji reagujete na stresne situacije.

Pijte dovoljno vode. Kao što je tijelu potrebna određena količina sna i odmora za liječenje smanjenog imuniteta i održavanje normalnih funkcija, potrebna mu je i voda – najmanje 8 čaša dnevno. Njegova važnost je dokazana: lakše je preživjeti bez hrane nekoliko dana nego bez odmora i vode. Imuni čaj se takođe može koristiti za rehidrataciju.

praksa. Šta god vam odgovara, pomerite se. Jer kao što nismo „programirani“ da radimo bez odmora, nismo programirani da sjedimo cijeli dan. Ako ste u lošoj situaciji, pet tibetanskih vježbi su odlične, ali čak i obična šetnja je dobar početak. Kasnije možete preći na neku drugu fizičku aktivnost, bilo da je to trčanje u teretani ili nešto drugo. Bez obzira na sve, koristite umjerenost i ne idite u ekstreme.

Liječenje narušenog imuniteta prvo znači sve činiti umjereno.

Podržite tretman smanjenog imuniteta prirodnim sirupom za imunitet. Gore navedene metode služe samo za vraćanje života na zdrav i normalan kolosijek i mjere su za sprječavanje pada imuniteta. Dobar imunološki sirup dodatno će ubrzati i promovirati proces jačanja vašeg organizma, dodajući mu potrebne vitamine, minerale, antioksidanse i druge virusne i bakterijske blokatore i stimulanse zdravlja.